O noua editie Open Banking Meet-up, chiar in saptamana in care bancile trebuie sa isi deschida infrastructurile

Pe 12 septembrie, cu doar doua zile inainte de data istorica de 14 Septembrie cand Directiva Revizuita de Plati (PSD2) intra in vigoare pe tot teritoriul Uniunii Europene, la Techub Bucuresti are loc o noua editie a Open Banking Meet-up.

Dupa o editie precedenta cu reprezentanti ai BNR si Libra Bank in care participarea a fost foarte numeroasa si s-a aratat interesul crescut pentru acest nou curent in industria financiara, aceasta editie ii va avea ca invitati pe Mihai Sandu (Managerul Echipei de transformare digitala din BCR) si pe Vasile Tamas (Co-fondator si CEO Beez). Ca de obicei, discutia va fi moderata de Cosmin Cosma, Co-founder si CEO Finqware.

Seria de evenimente Open Banking Meet-up e organizata de Fintech Camp (comunitatea de fintech din Romania) in parteneriat cu Finqware (o companie de fintech care dezvolta primul agregator de date financiare din Romania). Rolul acestei serii de evenimente este sa popularizeze oportunitatile Open Banking in ecosistemul bancar romanesc, sa identifice si sa analizeze provocarile adoptiei de Open Banking, sa contruiasca un pod de comunicare intre mediul de fintech startups, mediul bancar si cel de reglementare din Romania si, nu in ultimul rand, sa creasca adoptia inovatiei in industria financiara romaneasca.

Finqware este unul dintre startup-urile FinTech care va face parte din Harta FinTech-urilor romanesti, lansata in cadrul evenimentului Future Banking FinTech Edition de pe 1 octombrie. Te poti inscrie gratuit AICI.

"Pana la urma curentul Open Banking nu mai poate fi oprit. Odata cu intrarea in vigoare a PSD2 pe 14 septembrie, schimbarile vor incepe sa apara. La Open Banking Meet-up ne intalnim sa discutam concret despre care sunt provocarile si dificultatile ca sa facem lucrurile sa inainteze cat mai accelerat" declara Cosmin Cosma, CEO Finqware, moderatorul panelului de discutii.

Citeste si:
De ce nu va mai trebui să îți faci card bancar: schimbările aduse...
De ce nu va mai trebui să îți...

"In aceasta noua editie avem una din primele banci din Romania, fata in fata cu unul dintre start-up-urile care se extind in strainatate plecand de la piata din Romania. Ne continuam misiunea de a crea oportunitati de colaborare intre comunitatea oamenilor din industria fintech si institutiile bancare si ne asteptam la o dezbatere interactiva, ca si in celelalte editii" a declarat Tudor Stanciu, Co-Lead la Fintech Camp, unul din organizatorii evenimentului.

De mentionat ca aceasta dezbatere publica se desfasoara cu doua zile inainte de organizarea de catre Finqware si a primului Open Banking Hackathon din Romania, eveniment la care deja s-au inscris peste 20 de echipe din care vor fi selectionate 10 sa concureze in crearea unor solutii bazate pe Open Banking.

Open Banking Meet-up #3 va avea loc joi, 12 septembrie 2019, intre orele 6:30 – 9:30 PM la TechHub Bucuresti.

Intrarea se face pe baza de inscriere si confirmare. Numarul de locuri este limitat.

Citeste si:
TechHub Bucharest se extinde cu +100 locuri pentru startup-urile tech
TechHub Bucharest se extinde...

Pentru a va rezerva un loc la acest eveniment, va puteti inscrie aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri