Sodexo, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata tichetelor de masa, lanseaza serviciul Sodexo Pay prin intermediul caruia clientii pot plati cu smartphone-ul Android utilizand fondurile de pe cardul emis de catre companie si inregistrat in aplicatie. In urma acestei miscari, doi dintre cei mai importanti jucatori din acest sector ofera accesul la plata cu telefonul mobil, Sodexo pentru utilizatorii Android, iar Edenred pentru cei care folosesc iOS.


Utilizatorii vor putea plati folosind direct smarthphone-ul pe care a fost descarcata aplicatia. Sodexo Pay permite integrarea tuturor cardurilor Sodexo – Gusto, Turist, Cultura, Cadou- pe acelasi dispozitiv, conform unui comunicat de presa.

Beneficiarii de carduri Sodexo vor putea utiliza aceasta solutie de plata in cadrul retelei de comercianti afiliati care accepta plata cu cardul. Platile contactless se bucura de o mare popularitate in randul consumatorilor din Romania. Procentul tranzactiilor contactless se situeaza la aproape 70% din totalul tranzactiilor cu cardul, fata de 50% inregistrat la nivel european.

Conform unui studiu intern, in ultimele 6 luni, Sodexo a inregistrat o medie de 2.75 mil de tranzactii contactless pe luna. Mai mult, utilizatorii Sodexo au acces la peste 20.000 locatii afiliate la card. Prin aplicatia Card Sodexo Romania, utilizatorii au acces in timp real la informatii despre card, tranzactii, soldul disponibil si promotii dedicate precum si la reteaua de locatii afiliate.

Edenred, principalul competitor al Sodexo pe piata emitentilor de bonuri de masa, a lansat in aceasta vara plata cu telefonul mobil prin intermediul Apple Pay, destinat utilizatorilor cu smartphone-uri iOS. De asemenea, utilizatorii Bancii Transilvania pot plati cu telefonul folosind cardul de masa BT prin intermediul aplicatiei BT Pay.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri