Sodexo, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata tichetelor de masa, lanseaza serviciul Sodexo Pay prin intermediul caruia clientii pot plati cu smartphone-ul Android utilizand fondurile de pe cardul emis de catre companie si inregistrat in aplicatie. In urma acestei miscari, doi dintre cei mai importanti jucatori din acest sector ofera accesul la plata cu telefonul mobil, Sodexo pentru utilizatorii Android, iar Edenred pentru cei care folosesc iOS.


Utilizatorii vor putea plati folosind direct smarthphone-ul pe care a fost descarcata aplicatia. Sodexo Pay permite integrarea tuturor cardurilor Sodexo – Gusto, Turist, Cultura, Cadou- pe acelasi dispozitiv, conform unui comunicat de presa.

Beneficiarii de carduri Sodexo vor putea utiliza aceasta solutie de plata in cadrul retelei de comercianti afiliati care accepta plata cu cardul. Platile contactless se bucura de o mare popularitate in randul consumatorilor din Romania. Procentul tranzactiilor contactless se situeaza la aproape 70% din totalul tranzactiilor cu cardul, fata de 50% inregistrat la nivel european.

Conform unui studiu intern, in ultimele 6 luni, Sodexo a inregistrat o medie de 2.75 mil de tranzactii contactless pe luna. Mai mult, utilizatorii Sodexo au acces la peste 20.000 locatii afiliate la card. Prin aplicatia Card Sodexo Romania, utilizatorii au acces in timp real la informatii despre card, tranzactii, soldul disponibil si promotii dedicate precum si la reteaua de locatii afiliate.

Edenred, principalul competitor al Sodexo pe piata emitentilor de bonuri de masa, a lansat in aceasta vara plata cu telefonul mobil prin intermediul Apple Pay, destinat utilizatorilor cu smartphone-uri iOS. De asemenea, utilizatorii Bancii Transilvania pot plati cu telefonul folosind cardul de masa BT prin intermediul aplicatiei BT Pay.

Citeste si:
Cum isi impart Visa si MasterCard cota de piata pe carduri la T3 2017
ANALIZA: piata cardurilor a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Banca Transilvania lanseaza sub sigla Visa un card de masa contactless