Open Banking Meet-up #4: Visa si FinTechOs se pun la aceeasi masa pentru a vorbi despre provocarile erei "Open Banking"

Seria de evenimente Open Banking Meet-up are o noua editie pe 6 noiembrie 2019, in cadrul careia se va discuta despre oportunitatile si provocarile pe care industria financiara din Romania le are in ceea ce priveste adoptia Open Banking.

Panelul, moderat de Cosmin Cosma, CEO Finqware, ii va avea ca invitati de aceasta data pe Catalin Cretu, General Manager pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta la Visa si pe Mihai Bratasanu, Digital Costumer Engagement Product Owner la FinTechOS.

“Scena de fintech romanesca e din ce in ce mai animata. Avem un podcast de fintech (AICI), o harta a fintech-ului (AICI), evenimente majore centrate pe aceasta industrie in formare. Mai mult, Banca Nationala a Romaniei recunoaste potentialul Romaniei de a isi dezvolta o industrie de profil si de curand a lansat un Innovation Hub dedicat sprijinirii startup-urilor inovatoare de tehnologie pentru industria financiara. In acest context, continuarea intalnirilor Open Banking Meet-up are rolul de a focaliza discutia pe acest curent disruptiv al industriei, deja reglementat de Parlamentul Romaniei prin adoptarea legii de transpunere PSD2. Trebuie sa ne intalnim cat mai des, sa discutam, sa ne sfatuim si sa contruim impreuna in jurul acestui curent global pentru a-l implementa si la noi.” declara Cosmin Cosma, CEO Finqware, moderatorul panelului de discutii.

Seria de evenimente Open Banking Meet-up e organizata de Fintech Camp (comunitatea de fintech din Romania) in parteneriat cu Finqware (o companie de fintech care dezvolta primul agregator de date financiare din Romania). Rolul acestei serii de evenimente este sa popularizeze oportunitatile Open Banking in ecosistemul bancar romanesc, sa identifice si sa analizeze provocarile adoptiei de Open Banking, sa contruiasca un pod de comunicare intre mediul de fintech startups, mediul bancar si cel de reglementare din Romania si, nu in ultimul rand, sa creasca adoptia inovatiei in industria financiara romaneasca.

“Continuarea seriei Open Banking Meet-up ca urmare a interesului pe care l-a suscitat inca de la prima editie e o dovada ca industria financiara romaneasca are predilectie pentru a inova si a fi la curent cu trendurile globale. Comunitatea de fintech romaneasca este direct interesata sa gaseasca modalitatile de colaborare cu industria bancara, iar aceste evenimente sunt un prilej excelent de dialog.” declara Tudor Stanciu, Co-Lead la Fintech Camp, unul din organizatorii evenimentului.

Citeste si:
Finqware atrage o rundă de finanțare de 500.000 euro. Cine sunt...
Finqware atrage o nouă rundă...

Open Banking Meet-up #4 va avea loc miercuri, 6 noiembrie 2019, intre orele 18:30 - 21:30 la TechHub Bucuresti. Intrarea se face pe baza de inscriere si confirmare. Numarul de locuri este limitat. Va puteti inscrie AICI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri