Omniasig a lansat un serviciu de solutionare integral online a unui dosar de dauna pentru politele Casco si RCA

Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a lansat serviciul de solutionare integrala online a unui dosar de dauna pentru politele Casco si RCA. Aceasta facilitate presupune posibilitatea intocmirii de catre asigurat a unui dosar de dauna fara nicio hartie tiparita, la orice ora din timpul programului de lucru al call-center-ului companiei si din orice loc doreste asiguratul.

Acest nou serviciu presupune digitalizarea completa a procesului de intocmire si instrumentare a dosarului de dauna, cu posibilitatea de a efectua video-constatarea unei daune la distanta.

Asiguratul va trebui sa completeze declaratia de dauna pe website-ul Omniasig, in sectiunea Formular de dauna Casco / RCA sau sa sune la Call Center-ul companiei. Acesta va primi apoi un link prin SMS, pe care trebuie sa il acceseze, sa completeze campurile solicitate, sa incarce documentele necesare dosarului si sa le semneze electronic, direct din telefon.

Ulterior poate fi realizata apoi video-constatarea daunei de la distanta, prin intermediul unui telefon de tip smartphone, cu ajutorul unui reprezentant Omniasig care il va indruma in cadrul convorbirii asupra imaginilor pe care trebuie sa le inregistreze si sa le fotografieze cu zonele afectate ale autovehiculului.

La finalizarea procesului de constatare, asiguratul primeste procesul verbal de constatare in vederea semnarii electronice, direct pe ecranul telefonului. Daca asiguratul opteaza pentru varianta de plata in evaluarea asiguratorului, primeste si cererea de despagubire in vederea completarii si semnarii electronice, direct din telefon. Despagubirea va fi platita in maximum 3 zile de la data depunerii ultimului document necesar instrumentarii dosarului de dauna.

Citeste si:
Polițe de asigurare plătite online: cum funcționează soluția...
Polițe de asigurare plătite...

Totodata, asiguratii Casco beneficiaza de posibilitatea de a-si repara masina intr-o retea de service-uri partenere Omniasig, ce include aproape 700 de unitati reparatoare.

Despre autor

Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri