Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a sanctionat compania de asigurari Certasig, in urma unui control inopinat, cu o amenda in cuantum de 65.000 lei, pe motiv ca nu si-ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate solicitati de catre autoritate.

CertAsig a inregistrat in 2018 prime brute subscrise in valoare de 57,7 milioane lei si a platit daune in cuantum de 64,3 milioane lei. La jumatatea acestui an, insa, compania de asigurari a anuntat "o schimbare de strategie", legata de portofoliul sau.

"Pentru asigurarea stabilitatii pe termen lung a companiei, CertAsig si-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare. Activitatea companiei se va concentra, astfel, asupra asigurarilor de raspunderi, garantii, asigurari tehnice si de bunuri, urmarindu-se cresterea portofoliilor pe aceste segmente atat in Romania, cat si in Bulgaria. De asemenea, incepand cu luna iulie a acestui an, asigurarile maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei si vor fi oferite prin intermediul unei alte societati din grup", arata CertAsig.

CertAsig a platit, anul trecut, daune in valoare de 64,3 milioane lei, mare parte dintre acestea fiind aferente segmentului asigurarilor maritime. In pofida provocarilor intampinate, in primul trimestru al acestui an, primele subscrise de CertAsig au crescut cu 5% comparativ cu perioda similara a anului trecut, ajungand la 15,2 milioane lei. Totodata, cheltuielile s-au redus cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2018.

CertAsig este detinuta majoritar de Royalton Capital Investors II, un fond european de investitii specializat pe achizitionarea si dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrala si de Est. CertAsig activeaza in acest moment in Romania si Bulgaria, dar este prezenta de asemenea si pe pietele din Turcia si din Republica Ceha, fiind recunoscuta pentru abordarea sa inovativa si dinamica pe segmentul clientilor corporate.

Sursa foto: Andrii Yalanskyi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri