Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Bucuresti la ''BBB minus'', perspectiva asociata fiind stabila, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

De asemenea, Fitch a confirmat calificativul pe termen scurt la ''F3'', conform Agerpres.ro.

Ratingul Bucurestiului este limitat de ratingul suveran al Romaniei ("BBB minus"/perspectiva stabila) deoarece Fitch evalueaza profilul individual de creditare (SCP) al capitalei Romaniei la "bbb plus". In opinia agentiei de evaluare financiara, profilul individual de creditare al orasului reflecta o combinatie intre evaluarea privind nivelul mediu redus al profilului de risc si nivelul solid al datoriei, care duce la o evaluare a sustenabilitatii datoriei la "aa".

Orasul are surse stabile de venit, perspectivele de crestere a veniturilor fiind in linie cu avansul PIB-ului Romaniei, apreciaza Fitch.

Bucurestiul este capitala Romaniei si cel mai mare oras al tarii, avand 2,105 milioane de locuitori si un nivelul local de bunastare mult peste media nationala. Aproximativ 11% din populatia Romaniei se afla in Bucuresti iar contributia orasului la PIB-ul national depaseste 20%. Rata somajului este foarte scazuta (1,4% la finalul lui 2018) iar orasul este atractiv in scopuri profesionale. In contrast cu tendinta generala din Romania, populatia Bucurestiului este in crestere, iar nivelul PIB-ului pe cap de locuitor este de peste patru ori mai mare decat media nationala, apreciaza agentia de evaluare financiara.

Ratingurile Bucurestiului sunt constranse de cele suverane ale Romaniei. In cazul unei revizuiri in crestere a ratingurilor suverane, calificativul atribuit Bucurestiului ar putea fi imbunatatit atat timp cat sunt mentinute ipotezele agentiei privind ratingul. De asemenea, ratingurile Bucurestiului ar putea fi revizuite in scadere in urma deteriorarii performantei operationale sau a retrogradarii calificativelor atribuite Romaniei, se arata in comunicat.

Sursa foto: Shutterstock / 4kclips

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri