Compania FinTech Revolut a inceput sa le trimita unora dintre cei peste 960.000 de utilizatori romani notificari prin care le cere acestora sa isi introduca din nou un act de identitate in aplicatie (pasaport sau buletin). Aflati din acest material care este motivul solicitarii si ce risca cei care nu se conformeaza.

In cazul in care va aflati printre cei notificati si refuzati sa va introduceti din nou actul de identitate in aplicatie, contul vostru va fi blocat pana la respectarea cerintei.

Vrei sa fii la curent cu ultimele trenduri din FinTech si digital banking? Vino alaturi de noi la Future Banking 2020. Inscrie-te AICI.

Procesul de inregistrare dureaza cateva minute, fiind acceptate doar buletinele si pasapoartele. Dupa incarcarea acestora, aplicatia va solicita sa faceti o scurta inregistrare video in care sa rostiti 3 cifre afisate pe ecran si sa priviti catre umarul drept. Apoi urmeaza analizarea de catre FinTech-ul britanic a documentului si a inregistrarii pentru a fi aprobate.

De ce vrea Revolut sa iti incarci din nou buletinul sau pasaportul in aplicatie?

FinTech-ul britanic este obligat sa faca aceste demersuri deoarece toate conturile clientilor din Uniunea Europeana depind de licenta de bani electronici pe care o detine in Regatul Unit al Marii Britanii. Legislatia Uniunii Europene i-a permis sa o transfere in celelalte tari ale blocului comunitar atat timp cat Regatul Unit al Marii Britanii a fost parte din blocul comunitar.

Insa, la data de 31 ianuarie, Regatul Unit al Marii Britanii va iesi oficial din Uniunea Europeana, urmand a fi negociate aspectele unei viitoare colaborari. In aceasta perioada de tranzitie, in care vor fi trasate noile directii, legislatia UE continua sa se aplice in Regatul Unit, insa posibilitatea unui Brexit fara acord ramane in picioare.

„In momentul de fata, toate conturile utilizatorilor nostri intra sub incidenta licentei pentru bani electronici pe care o detinem in Marea Britanie. Aceasta licenta este transferata in toate statele Uniunii Europene, insa in cazul putin probabil al unui Brexit fara acord, transferarea sa nu va mai fi posibila. Prin urmare, anul trecut, am inceput sa transferam conturile utilizatorilor din afara Marii Britanii sub licenta pentru bani electronici din Uniunea Europeana, respectiv cea pe care o detinem in Lituania. Licenta aceasta nu accepta ca document de verificare a identitatii permisul de conducere si de aceea utilizatorilor li s-a cerut sa inregistreze in aplicatie un alt document - carte de identitate, pasaport sau permis de rezidenta. Pana in momentul de fata, toti utilizatorii Revolut din Romania care se inregistrasera utilizand permisul de conducere au fost anuntati ca trebuie sa incarce in aplicatie fotografii ale unuia dintre documentele amintite. Utilizatorii au fost anuntati de aceasta schimbare in multiple randuri, atat prin e-mail, cat si direct in aplicatie. In acest moment, nu exista o data limita pentru inregistrarea noilor documente, dar acest lucru va depinde de discutiile dintre Marea Britanie si UE si termenii de colaborare care se vor stabili", precizeaza un reprezentant Revolut pentru wall-street.ro.

In cazul unui Brexit fara acord, Revolut va fi nevoit sa va transfere administrarea tuturor conturilor la entitatea din Uniunea Europeana licentiata pentru emiterea de moneda electronica, entitate ce nu accepta permisul de conducere ca act de confirmare a identitatii.

Totusi, conform unor sesizari primite de catre wall-street.ro din partea cititorilor, printre utilizatorii care au primit respectiva notificare din partea Revolut se numara si cei care si-au facut contul utilizand buletinul si nu permisul de conducere. De aceea este important sa dati curs notificarii chiar daca sunteti siguri ca ati folosit buletinul sau pasaportul in momentul deschiderii contului, pentru a nu va trezi cu contul blocat.

Blocarea conturilor a devenit un subiect sensibil pentru FinTech-ul britanic, care a ajuns tinta criticilor venite din partea mai multor utilizatori, inclusiv romani. Acestia condamna felul in care compania, din ratiuni de securitate, le blocheaza conturile pentru perioade lungi de timp, chiar daca au trimis documentele necesare pentru justificarea fondurilor utilizate.

Sursa foto: Ascannio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri