Digitalizarea ANAF-ului este un subiect care a redevenit popular in randul opiniei publice dupa planurile "ambitioase" anuntate de Guvernul PNL cu privire la reorganizarea institutiei. Mirela Calugareanu, presedinte ANAF, si Doru Dudas, director general in cadrul Ministerului Finantelor Publice au facut mai multe precizari cu privire la proiecte importante la care lucreaza entitatea in acest moment, printre care si conectarea caselor de marcat cu jurnal electronic la ANAF, in cadrul unei conferinte organizata de PwC.

Dudas a invaluit din nou tema caselor de marcat cu jurnal electronic intr-o atmosfera poetica, reamintind versurile lui Lucian Blaga recitate si anul trecut cu aceeasi ocazie, respectiv "Usor nu e nici cantecul. Zi si noapte - nimic nu-i usor pe pamant: caci roua e sudoarea privighetorilor ce s-au ostenit toata noaptea cantand". Dincolo de aceste versuri, de aceasta data a adaugat comentariului sau privind casele de marcat si replica " Acum, spre deosebire de anul trecut, vedem luminita de la capatul tunelului", citand un personaj politic din anii 1990.

Dincolo de aceste note poetice, Dudas a precizat ca administratia publica este in linie dreapta in ceea ce priveste implementarea, urmand ca pana la sfarsitul acestei luni sa finalizeze caietul de sarcini si sa continue procedura astfel incat pana la finalul anului sa reuseasca sa conecteze casele de marcat cu jurnal electronic la ANAF.

Mirela Calugareanu, presedintele ANAF, a precizat ca institutia pe care o reprezinta nu a abandonat procesul de digitalizare si ca este clar ca aceasta este calea pe care trebuie sa mearga.

“Am realizat, la finalul anului trecut, o strategie de informatizare care cuprinde 14 proiecte, unele care vor fi implementate pe termen scurt si altele care vor dura mai mult. Dintre aceste 14 proiecte, in acest an vor fi implementate un numar de 4 proiecte. Unul a fost finalizat deja si functioneaza incepand cu 10 februarie. Este vorba despre o solutie care realizeaza transferul electronic al deciziilor de impunere”, a explicat Mirela Calugareanu.

Alte proiecte in domeniul digitalizarii mentionate de reprezentanta ANAF sunt cel al ridicarii popririi electronice, despre care reprezentanta ANAF spune ca vor fi vazute progrese incepand cu luna martie, cel legat de conectarea caselor de marcat mentionat si de Dudas si un proiect privind eficientizarea procesului de executare silita.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri