Zilele portofelelor burdușite cu cash încep să fie date uitării de din în ce mai mulți români, care mizează pe siguranța oferită de carduri. Pentru a fi siguri că ești la curent cu mecanismele din spatele acestor instrumente digitale de plată care au grijă de fondurile tale, am pornit, împreună cu Revolut, proiectul ”Cash sau Card? Card desigur. Mai sigur!”, marca Videocorp. Proiectul conține o serie de video-uri explicative în care punem în balanță cele două obiceiuri de plată si stabilim care este variantă sigură pentru tine.

În primul video al seriei ”Cash sau Card? Card desigur. Mai sigur!”, ne-am pus în pielea a două personaje, ”iubitorul de cash” si ”plătitorul cu cardul”, pe care le-am transpus într-un scenariu mai puțin fericit, dar întâlnit la tot pasul: pierderea portofelului, fie că are loc din neatenție sau în urma unui furt.

Cash sau card: Plățile cu cardul, creștere de 33% in trimestrul trei al anului trecut

Conform datelor publicate de către Banca Națională a României, numărul de tranzacții cu cardurile de debit si de credit emise în România a ajuns în trimestrul trei al anului trecut la 220 de milioane, o creștere de 33% față de aceeași perioadă a anului 2018.

Odată cu creșterea numărului de carduri, atât FinTech-urile cât și băncile tradiționale și-au intensificat eforturile de digitalizare, lansând opțiuni și procese care să le oferte clienților posibilitatea de a-și ține fondurile în siguranță, dar și de a le recupera în cazul puțin probabil în care sunt victimele unei fraude.

Fraudarea tranzacțiilor cu cardul în România, aproape de 0%

Țara noastră este una dintre cele mai sigure din Uniunea Europeană atunci când vine vorba de fraudarea cardurilor. Mai puțin de 0,01% dintre tranzacții sunt victimele acestor practici.

La nivel european, 27% din valoarea fraudei cu carduri este realizată în prezența cardului, acest tip de fraudă fiind clasificată în fraudă la ATM și la POS.

Însă, indiferent de mijloacele prin care ai ajuns în această situație, ai la îndemână opțiunile care iti permit să ieși din încurcătură sau chiar să o previi.

Cu ce opțiuni vine Revolut pentru combaterea fraudelor

Aplicațiile de mobile banking îti mută sucursala în propriul tău smartphone și asta face ca operațiunile să se afle la câteva apăsări de ecran distanță. În cazul în care ești utilizator Revolut, în secțiunea carduri din aplicație ai la dispoziție opțiunea ”Blochează card”, pe care o poți folosi în situația în care ai realizat ca ai rămas fără el.

De asemenea, pentru a preveni situațiile neplăcute, aplicația iți permite să iți dezactivezi plățile contactless, cele online și chiar retragerile de la ATM. În plus, opțiunea de geolocalizare nu permite efectuarea plăților în cazul în care telefonul tău, care are locația activată, nu se află în apropierea cardului,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri