Fonduri europene de până la 1 milion de euro per proiect sunt disponibile pentru microîntreprinderile si firmele mici și mijlocii (IMM) din România în 2020 prin intermediul liniei de finanțare Programul Operational Regional - POR 2.2 - IMM.

Autoritățile au anunțat la începutul lunii martie perioada de înscriere pentru acest proiect, relansat cu scopul de a utiliza alocările financiare rămase disponibile în cadrul programului PI 2.2, după primul apel de proiecte. Sumele vor fi disponibile, pe județe, astfel:

  • 27,94 milioane de euro - Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.
  • 38,67 milioane euro - Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași.
  • 17,97 milioane euro - Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Vino alături de noi la Wall-street Financial Forum pentru a afla care este soluția de finanțare potrivită pentru afacerea ta. Inscrie-te gratuit AICI.

Fonduri europene 2020: cine poate obține finanțare
Fonduri europene 2020

sursa foto: DD Images / Shutterstock.com.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maxim 1 milion euro. Aceasta poate fi solicitată de către societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural. Investițiile eligibile pentru co-finanțare includ:

• Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

• Investiții finanțabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Proiectele pot fi depuse, exclusiv prin intermediul aplicației MySMIS, în perioada 04.05-04.06.2020.

Citeste si:
Iohannis anunță bonus de 500 euro/lună medicilor care se ocupă de...
Klaus Iohannis vrea să le...

Câți bani trebuie să aduceți de acasă pentru a putea obține finanțarea proiectului și ce coduri CAEN sunt eligibile

sursa foto: igorstevanovic / Shutterstock.com

Pentru a beneficia de aceste finanțări trebuie să veniți și cu bani de acasă. În cazul ajutorului de stat regional, întreprinderile mici și microîntreprinderile trebuie să contribuie cu minimum 30%, iar firmele mijlocii cu minimum 40%.

Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului (acoperită din FEDR și bugetul de stat) este de maximum 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis. Astfel, aportul vostru trebuie să fie de minimum 10%.

Este important de știut faptul că un proiect trebuie să includă obligatoriu o investiție în active corporale, finanțabile prin ajutor de stat regional (componenta de ajutor regional). Includerea unor cheltuieli finanțabile prin ajutor de minimis este opțională. Componenta de minimis nu poate depăși însă 20% din valoarea eligibilă totală a proiectului (valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor regional și valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis), conform informațiilor consultate în Ghidul Solicitantului.

Puteți consulta în documentul de mai jos lista codurilor CAEN eligibile.

Citeste si:
DNA, sesizata in cazul "Dumnezeul achizitiilor", un preot consilier
ANI sesizeaza DNA in cazul...

Listă domenii eligibile by Armand Iliescu on Scribd

Sursa foto: Lisa-S / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Bani pentru IMM-uri: BT se alatura fondului de private equity MC Fund
Setari Cookie-uri