Safety Broker, cel mai mare intermediar de asigurări independent cu capital local ce operează în România, a primit din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) avizul pentru a desfășura activitatea de creare de produse de asigurare în asociere cu asigurătorii, fiind primul broker din România care primeşte aviz favorabil.

Primele proiecte vor fi realizate în calitate de creator de produse în asociere cu asigurătorii: CASCO - pay aș you drive (în parteneriat cu Asirom VIG) şi Home Assistance. Produsul CASCO pay as you drive este destinat posesorilor de vehicule cu utilizare ocazională.

Acest produs susţinut de AI &IoT (Artificial Inteligence & Internet of Things) permite consumatorului de asigurări să-şi emită singur poliţa pentru o perioadă asigurată de un an (acoperire pentru FLEXA, fenomene atmosferice, catastrofe naturale şi furt). În cazul în care pleacă în concediu îşi activează singur poliţa şi pentru riscurile de ciocniri, loviri, izbiri pentru perioada dorită efectuând totodată plata on-line.

Home Assistance va fi un produs de asigurare (sau parte a unui produs de asigurare) al cărui rol este atât de oferi suport consumatorului de asigurări în caz de avarii ale locuinței sau defecțiuni la instalațiile casnice (siguranță & confort) cât și de a limita eventualele pierderi că urmare a evenimentelor nedorite menționate anterior.

Retail jobs

Compania de brokeraj în asigurări Safety Broker a intermediat în anul 2019 prime de asigurare în valoare de 112 milioane euro, cu 10,02% mai mult decât în 2018. Din totalul subscrierilor realizate în 2019, cele mai mari creşteri le-au avut următoarele tipuri de asigurări: Garanții și CAR - 53%, Asigurări de Sănatate - 40%, Property - 17.2% şi Casco - 12,6%.

Totodată, Adunarea Geneala a Acționarilor (AGA) Safety Broker, întrunită în cursul lunii Ianuarie 2020, a aprobat majorarea capitalului social al companiei până la nivelul de 1,5 milioane de lei, cu scopul de a permite dezvoltarea companiei în direcția creării de produse de asigurare personalizate și adresate consumatorului român de asigurări. Structura acționariatului Safety Broker va deveni, după aprobarea majorării de capital social de către Consiliul ASF: 85% Safety Credit, 15% Robert Niță.

Citeste si:
Groupama lansează un nou serviciu de telemedicină gratuit, inclus...
Groupama lansează un nou...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri