Banca Transilvania extinde perioada de grație pentru clienții care dețin carduri de cumpărături în urma situației create de răspândirea virusului COVID-19(coronavirus).

”Dorim să te scutim de drumuri la bancă și extindem perioada de grație la cardul tău Star Gold, până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligația de plata în lunile martie și aprilie. Prima obligație de plată o vei avea între 1-25 mai, așa cum vei regăsi în informațiile din extrasul de cont”, precizează Banca Transilvania în mesajul trimis către clienți.

La momentul redactării acestei știri, 108 infecții cu coronavirus erau confirmate în România, dintre care nouă pacienți declarați vindecați și externați.

Odată cu depistarea şi confirmarea celui de-al 101-lea caz de coronavirus, România intră în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea "transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 - 2.000 de cazuri)".

Însă, în cursul zilei de sâmbătă, MAI a precizat că o parte dintre măsurile prevăzute pentru scenariul 3 au fost deja adoptate, iar, la acest moment, autorităţile nu au confirmarea faptului că există o "transmitere susţinută pe scară largă" a noului coronavirus.

"Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment, nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus", a subliniat MAI într-o postare pe Facebook.

Conform MAI, măsurile deja adoptate care fac parte din scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în scenariul 3, sunt:
* măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane
* limitarea activităţilor colective
* punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
* raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
* implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri