Rectificarea bugetară va intra luni în şedinţa de Guvern şi va fi una intermediară, a declarat, joi, la Digi 24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Nu intră astăzi (rectificarea bugetară în şedinţa de Guvern, n.r.), intră săptămâna viitoare, luni. Este o rectificarea bugetară intermediară care nu va face foarte multe schimbări în buget. Doar alocăm mai multe fonduri pentru Sănătate, pentru fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului şi a Guvernului. Sunt mai mulţi bani pentru şomaj tehnic şi pentru concedii medicale, unde vom suplimenta fondurile. Alt obiectiv este acela de a injecta bani în economie. Plătim facturile la timp, vom plăti concediile medicale, rambursăm TVA şi am rambursat 3 miliarde (de lei - n. r.) în martie. Încercăm ca statul să nu aibă o problemă cu plata, să nu fragmentăm economia. Asta ar fi şi rugămintea mea şi apelul meu către toate companiile, cei care pot să plătească: să plătească la timp, pentru că aşa facem ca banii să circule şi să ţină cât mai multe companii în viaţă, în acest moment", a afirmat Cîţu, potrivit Agerpres.

Recent, ministrul Finanţelor Publice a declarat că se lucrează la rectificarea bugetară şi se încearcă intrarea cu documentul în şedinţa de Guvern de joi, 2 aprilie, dacă nu, "va fi aprobată cu siguranţă luni".

Oficialul a precizat, la finele lunii martie, că vor fi suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie, astfel încât toţi cei care au nevoie să poată beneficia de resursele necesare.

Citeste si:
Florin Cîțu:Prin IMM Invest începem etapa a doua, etapa de...
COVID-19 | Florin Cîțu: Prin...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019
Setari Cookie-uri