Antreprenorii care lucrează cu Banca Transilvania pot afla informaţii despre conturile firmei de la chatbot-ul Raul inclusiv pe WhatsApp, pe lângă Facebook Messenger sau Skype, cum era până acum. Informaţii precum IBAN, soldul contului, cecuri şi bilete la ordin pot fi aflate instant, 24h/7, prin telefon.

Ca şi alte proiecte anunţate de bancă în martie şi aprilie, lansarea a fost prioritizată de BT pentru a ajuta clienţii să facă #bankingdeacasă, de această dată prin una dintre cele mai familiare aplicaţii de pe telefon, WhatsApp. Prin chatbot, banca şi clienţii se întâlnesc online, acolo unde aceştia sunt deja, iar printre mesaje către prieteni sau familie, îi pot scrie şi lui Raul, precizează banca într-un comunicat de presă.

Raul este primul chatbot pentru antreprenori din România, lansat în 2018. Acum a devenit inclusiv primul chatbot care comunică prin WhatsApp informaţii financiare, iar pentru dezvoltarea lui Banca Transilvania a colaborat cu Vonage şi cu Druid. Vonage este lider global pe piaţa soluţiilor de business în cloud, specializat pe soluţii de comunicare de tip mesagerie, chat, social media, video şi voce, iar Druid este companie românească specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali, cu care BT colaborează deja şi pentru alte proiecte digitale.

Citește și Banca Transilvania aduce opțiunile de amânare a ratelor și de deschidere a unui cont de PFA în BT Visual Help

Cum poți lua legătura cu chatbotul Raul pe WhatsApp

Pentru a comunica prin WhatsApp cu Raul, este necesară salvarea în agendă a numărului de telefon 0757 080 006.
Ce informaţii pot afla antreprenorii de la chatbotul Raul:

• soldul contului curent şi a cardului în lei și valută.

• IBAN-ul contui curent şi a contului de card lei și valută.

Citeste si:
ING integrează AliasPay: Poți vira bani altor bănci doar cu numărul...
ING își integrează AliasPay,...

• soldul punctelor de loialitate pentru cardurile de credit.

• obligațiile de plată la cardurile de credit, respectiv la credite.

• despre cecurile şi bilete la ordin de plată.

• popriri pe cont.

Citeste si:
Deciziile pe care le pot lua antreprenorii ca să crească...
Deciziile pe care le pot lua...

• despre pachetul NELIMITAT în rețeaua BT și extraopţiuni

• cursul valutar.

Citește și Banca Transilvania anunță un profit de 261 de mil. de lei in primul trimestru

Securizarea informaţiilor este făcută de WhatsApp, prin criptare integrală. Până acum, Raul a oferit antreprenorilor aproape 270.000 de răspunsuri, în special prin Facebook. Ei au fost cel mai interesanţi de informaţii despre soldul conturilor şi cu privire la obligaţiile de plată pentru carduri.

Banca Transilvania are cinci chatboţi în echipă, dintre care trei sunt asistenţi online pentru clienţi: Raul, Livia - pentru clienţii persoane fizice şi Ino – care ajută cu informaţii despre amânarea ratelor.

Citeste si:
Facebook blochează o linie Whatsapp folosită de talibani
Facebook blochează o linie...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri