Madou, Prime Dash: Băncile din întreaga lume nu sunt pregătite structural pentru a direcționa împrumuturile de stat către companii

Majoritatea țărilor din lume au intrat în recesiune, iar soluția ieșirii din această situație stă la îndemâna guvernelor, care trebuie să pompeze bani în companii. Totuși, finanțarea ar putea să fie întârziată având în vedere că majoritatea băncilor nu sunt pregătite de volumul imens de cereri de creditare pe care trebuie să le proceseze, a declarat Madou Sylla, CEO Prime Dash, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de wall-street.ro

“Majoritatea băncilor, din Europa, Africa și chiar și SUA, nu sunt pregătite din punct de vedere structural pentru a direcționa acele împrumuturi (n.red. garantate de stat) către firme. În SUA, există un pachet de finanțări în valoare de aproape 3 trilioane de dolari care este împins către companii, însă băncile nu pot procesa mii și mii de credite în fiecare săptămână”, spune Madou Sylla.

Acesta subliniază că majoritatea băncilor folosesc procese foarte mecanice, precum aplicațiile scrisă de mână, pe hârtie, și care necesită foarte mulți angajați pentru procesare.

“Ca soluție, am discutat cu băncile și le-am explicat că există modalități pentru a crește viteza și eficiența procesării împrumuturilor – modalități care ar reduce procesul la doar câteva secunde, de la zile – cât este necesar în prezent. Guvernele și băncile trebuie lucreze împreună pentru a scoate economiile din această zonă de pericol în care se află, dar și băncile trebuie să fie dispuse să implementeze noile tehnologii necesare, a menționat CEO-ul Prime Dash.

Madou Sylla a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).

Citeste si:
Piața de food delivery este pe val, dar nu va rămâne în top după criză
Alexandru Bogdan, ROCA X:...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri