Multe dintre băncile existente astăzi ar putea deveni irelevante în viitor pentru că se adaptează greoi la standardele secolului 21 în materie de servicii ce țin de relația cu clientii, precizează Cătălin Rus, COO Prime Dash, în cadrul conferinței de presă Future Banking.

Reprezentantul FinTech-ului consideră că adaptarea anumitor bănci pe serviciile ce țin de grija față de client este una lentă deoarece s-au axat în ultimii 300 de ani pe același model de business.

”Am analizat mai multe rapoarte în ultima perioadă referitoare la felul în care COVID-19 a schimbat întreaga perspectivă legată de felul în care clienții văd băncile. Credem că viitorul nu mai aparține băncilor cu un model de business ce se concentrează pe sucursale, ci al băncilor digitale care adoptă tehnologii precum machine learning sau inteligența artificială”, explică Cătălin Rus.

Una dintre principalele probleme pe care reprezentantul Prime Dash consideră că le au băncile în acest moment este durata procesului de creditare a IMM-urilor, punctând faptul că o suită de soluții automatizate ar putea ajuta la rezolvarea acestor probleme.

Citește și Băncile promit că fintech-urile nu mai sunt inamicul. ”Să fim serioși, avem nevoie unii de alții”

”Tot ce trebuie să facă este să se uite în piața, sunt o mulțime de FinTech-uri pregătite să furnizeze soluțiile de care au nevoie. Este simplu”, adaugă Cătălin Rus.

Soluția oferită de Prime Dash IMM-urilor și companiilor mari se încadrează în categoria Business Intelligence, însă vine și cu o serie instrumente care trec dincolo de această categorie.

”Sunt două aspecte importante care ne diferențiază de un soft tradițional de Business Intelligence. În primul rând, ”consultantul” financiar virtual, bazat pe Inteligență Artificială, care intervine cu sfaturi acolo unde utilizatorul nu ar putea să identifice rutele detectate de Inteligența Artificială. În al doilea rând, capabilitatea softului de a permite simularea scenariilor financiare și vizualizarea, în timp real, al impactului deciziilor luate”, explica Cătălin Rus într-un interviu acordat wall-street.ro.

Citește și De ce banca te întreabă de unde ai bani?

Cătălin Rus a fost prezent la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), ING Tech (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: Digital Storm / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri