Doi orădeni și un american au lansat după 5 ani de dezvoltare o soluție menită să acționeze ca un consultant financiar virtual care să ajute antreprenorii să își atingă obiectivele financiare și să identifice noi oportunități de afaceri. Startup-ul din spatele soluției se numește Prime Dash, iar Cătălin Rus, COO și unul dintre cofondatori, a stat de vorbă cu wall-street.ro despre acest proiect și planurile pe care le au la nivel global.

Cu experiență în dezvoltarea de softuri și implementarea acestora în cadrul unor companii din România, cum ar fi RDS sau Romaqua Group, Cătălin Rus a ajuns în urmă cu câțiva ani la Moscova în cadrul unui proiect la care lucra la acea vreme. Acolo l-a cunoscut pe Madou Sylla, cu care alături de un alt orădean, Cosmin Ghiță, au pus bazele Prime Dash.

”Au urmat cinci ani de dezvoltare, investiții și multă muncă, dar am reușit să lansăm un proiect în care am crezut cu tărie, aici în Oradea”, precizează Cătălin Rus, în cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.

Citește și Ministrul Finanţelor ia în calcul prelungirea perioadei pentru depunerea solicitărilor de amânare a ratelor la bănci

Prime Dash a funcționat sub umbrela unei companii americane la început, iar înființarea sediului din România a venit după semnarea unui contract de colaborare cu o bancă din țara noastră, la scurt timp după participarea la evenimentul Future Banking de anul trecut, organizat de wall-street.ro.

Citeste si:
Cătălin Rus, Prime Dash: Multe bănci ar putea deveni irelevante în...
Cătălin Rus, Prime Dash:...

Prime Dash va fi prezent la Future Banking și anul acesta în cadrul ediției online pe care o poți găsi aici.

Cum funcționează soluția dezvoltată de Prime Dash

Soluția oferită de Prime Dash IMM-urilor și companiilor mari se încadrează în categoria Business Intelligence, însă vine și cu o serie instrumente care trec dincolo de această categorie.

”Sunt două aspecte importante care ne diferențiază de un soft tradițional de Business Intelligence. În primul rând, ”consultantul” financiar virtual, bazat pe Inteligență Artificială, care intervine cu sfaturi acolo unde utilizatorul nu ar putea să identifice rutele detectate de Inteligența Artificială. În al doilea rând, capabilitatea softului de a permite simularea scenariilor financiare și vizualizarea, în timp real, al impactului deciziilor luate”, explică Rus.

Citește și Economia României va înregistra o contracţie de 6% în 2020; deficitul guvernamental urcă la 9,2% din PIB

Citeste si:
Tehnologia care poate anticipa cu o precizie de 99% prezența...
Tehnologia care poate...

Prime Dash pune la dispoziția utilizatorului o serie de instrumente de simulare, cum ar fi simulare de profit și pierdere, simulare de vânzări, simularea planului financiar, simularea cheltuielilor cu personalul, simulări de buget sau automatizarea planului de cheltuieli.

”La toate aceste simulări, în baza istoricului preluat din balanțele lunare și anuale, sistemul generează, în timp real, planuri de acțiune precum bugete pe venituri și cheltuieli. De exemplu, este posibil să simulezi în cadrul unei ședințe varianta creșterii salariilor șoferilor cu X%, iar influența acestei decizii asupra EBITDA* poate fi văzută în timp real”, precizează Rus.

*Indicatorul EBITDA este prescurtarea de la Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortization, reprezentând profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare.

Prime Dash oferă gratuit accesul la toate funcționalitățile platformei până la data de 1 iulie AICI.

Cu cine colaborează și care sunt planurile de extindere ale platformei

La nivel global, Rus precizează că Prime Dash colaborează cu compania internațională Mazars, specializată în servicii de audit, contabilitate, consultanță fiscală și financiară, folosită și de Donald Trump și Grant Thornton, iar pe plan național are în curs de implementare un parteneriat cu o bancă din top 5.

Citeste si:
Trump nu l-a iertat pe Zuckerberg: Venea la Casa Albă ca să mă pupe...
Trump nu l-a iertat pe...

De asemenea, se află în stadiile finale de negociere cu o corporație care deține aproximativ 30 de bănci în SUA.

”Utilizatorii finali ai produsului nostru sunt IMM-urile, dar modelul nostru de business vizează parteneriate cu marii jucători din domeniul financiar, dar și companii care folosesc activități de creditare comercială, urmând ca aceștia să propună utilizarea soluției Prime Dash către utilizatorul final. În acest context, soluția noastră generează o situație în care ambele părți au de câștigat. Pentru IMM-uri, Prime Dash reprezintă un instrument pentru creșterea profitabilității. Pentru un creditor, profitabilitatea crescută a unui client este un element esențial în menținerea unui parteneriat profitabil, sau chiar creșterea valorii acestuia, menținând un grad de protecție în colaborare”, explică Rus.

Fondatorul companiei speră ca până la sfârșitul anului 2021 să aibă 10 clienți mari din industria bancară la nivel global. În ceea ce privește planurile pentru România, țelul Prime Dash este acela de a finaliza, în următorii doi ani, încă unul sau două parteneriate.

România rămâne baza centrului de operațiuni pentru Europa

”România va rămâne la baza centrului de operațiuni pentru Europa, atâta timp cât se vor menține facilitățile fiscale actuale. Tot aici vom rămâne și cu partea de dezvoltare, calitatea programatorilor noștri este greu de surclasat ”, adaugă Rus.

Pe data de 15 mai vor face platforma disponibilă în mai multe limbi, precum română și franceză și tot atunci consideră că vor acoperi 80% din piața programelor de contabilitate pentru importarea balanțelor în format PDF.

”Luna aceasta vom finaliza și integrarea cu trei sisteme contabile mari: US GAAP, SYSCOHADA și IFRS. Acest lucru ne permite operarea pe trei continente: America, Europa și Africa”, adaugă Rus.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri