Marele câștig pe timp de pandemie? Lumea începe să aibă încredere în tehnologie

Forțați să folosească soluții digitale pe care în trecut le-ar fi evitat, o bună parte dintre români au o încredere mai mare în tehnologie decât aveau înainte de apariția pandemiei COVID-19, a declarat Dorian Petrovici, Director, Head of Retail Projects & Data Analysis – Banca Transilvania, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de Wall-Street.ro

“Pandemia a avut un impact major în primul rând la nivel psihologic. A venit din senin și nimeni nu se asteaptă, așa că distanțarea socială a fost foarte frustrantă pentru toată lumea. Am încercat să compensăm acest lucru prin tehnologie. Oamenii nu doar că au fost nevoiți să accepte tehnologia, dar, mai ales, să aibă încredere în ea. Încrederea în tehnologie a fost câștigată pentru că realitatea a dovedit că ne putem baza pe tehnologie și cred că acesta este cel mai mare câștig al pandemiei, dincolo de tehnologiile în sine”, consideră Dorian Petrovici.

Acesta subliniază că digitalizarea nu a apărut peste noapte în timpul pandemiei, dar faptul că nivelul de încredere s-a îmbunătățit recent va fi principalul catalist în viitor.

“În același timp, banii fizici s-au dovedit o problemă, iar oamenilor a început să le fie frică de aceștia. Acest lucru va duce la digitalizarea economiei și la încurajarea oamenilor să renunțe la cash”, spune reprezentantul Banca Transilvania

Și tehnologia video este importantă în această perioadă, pentru că oamenii solicită în continuare interacțiune umană. “Am implementat tehnologia video în rândul serviciilor oferite și vom continua să îi acordăm o atenție sporită”, a mai adăugat el.

Citeste si:
Piața de food delivery este pe val, dar nu va rămâne în top după criză
Alexandru Bogdan, ROCA X:...

Dorian Petrovici a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri