Visa anunță că a depășit pragul de 1 miliard de tokenuri emise în întreaga lume prin intermediul serviciului Visa Token Service (VTS), marcând o etapă importantă în strategia companiei de a contribui la accelerarea inovației în domeniul comerțului electronic și de a face plățile mai sigure. VTS înlocuiește numărul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat care protejează datele reale ale cardului.

“Astăzi, consumatorii au la dispoziție o multitudine de posibilități de plată fie online, în orice colț al lumii, fie la orice terminal de plată contactless, cum ar fi în magazine sau în mijloacele de transport. De aceea, securitatea plăților este prioritară și Visa colaborează îndeaproape cu partenerii săi pentru a proteja datele deținătorilor de carduri. În prezent, 4 din 5 carduri Visa din România pot fi introduse într-un portofel electronic prin intermediul tehnologiei de tokenizare, permițând astfel românilor să facă plăți sigure și confortabile cu orice dispozitiv, precum telefoane, tablete, ceasuri sau chiar și automobile sau electrocasnice conectate la internet”, a declarat Cătălin Crețu, Director General România, Croația, Malta și Slovenia, Visa.

Plățile efectuate cu cardurile Visa emise în România prin intermediul dispozitivelor mobile înregistrează un ritm mediu lunar de creștere de circa 10% comparativ cu luna anterioară, iar Visa încheie constant noi parteneriate pentru extinderea plăților digitale. Mai mult de una din 10 plăți Visa în magazine este realizată prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce poziționează România pe unul din primele locuri în Europa în privința adopției plăților mobile.

Retail jobs

2,1 miliarde de cumpărători digitali în 2021

Adoptarea rapidă a tehnologiei de tokenizare Visa are loc în contextul trecerii accelerate la mediul digital în întreaga lume, care a schimbat modul în care trăim, muncim și facem cumpărături. Potrivit unui studiu derulat în martie 2020, 90% dintre consumatori ezitau să facă cumpărături în magazine și 45% afirmau că shopping-ul online a devenit o necesitate. În condițiile în care se estimează că vor fi 2,1 miliarde de cumpărători digitali la nivel mondial până în 2021, tehnologia de tokenizare Visa, precum și experiența de plată cu un singur click, joacă un rol esențial în consolidarea securității plăților digitale.

Pe măsură ce tot mai mulți comercianți și magazine adoptă modalități de plată securizate, Visa Token Service ia amploare iar tot mai mulți consumatori aleg să salveze datele criptate ale cardurilor lor la comercianții online, pentru a efectua plăți sigure și rapide și în viitor. În prezent, peste 13.000 de comercianți acceptă plăți securizate prin intermediul Visa COF (credential-on-file). De asemenea, există peste 8.200 de emitenți autorizați în 150 de țări, care pun la dispoziția clienților serviciul Visa Token Service.

"Trecerea către mediul digital într-un ritm accelerat, la nivel global, subliniază necesitatea unei modalități de plată digitale simple și sigure, motiv pentru care înregistrăm o creștere spectaculoasă a numărului de tokenuri emise prin Visa Token Service", a declarat Ansar Ansari, vicepreședinte senior, produse de plată digitale, Visa Inc. „Numai în ultimele 12 luni, Visa a emis mai mult de 680 de milioane de tokenuri și suntem încântați să ne extindem și mai mult capabilitățile, astfel încât să putem asigura și mai multe tipuri de tranzacții digitale - chiar și cele fără numerele de cont Visa de 16 cifre.”

Visa lansează soluții noi, care înglobează tehnologii de ultimă generație, pentru a minimiza riscurile operaționale ale comercianților și operatorilor telecom în ceea ce privește protecția datelor sensibile, și în același timp, pentru a elimina pașii inutili și disconfortul pentru consumatori.
Printre noile soluții se numără:

Citeste si:
Twispay: Tranzacțiile cu cardul s-au dublat în prima jumătate a lui...
Twispay: Tranzacțiile cu...
  • Token ID – recenta achiziție a companiei Rambus va permite extinderea plăților criptate prin token dincolo de tranzacțiile cu cardul procesate prin rețeaua Visa, către transferurile între conturi bancare și plățile în timp real;
  • Serviciul de gestionare a tokenurilor oferit prin CyberSource - permite utilizarea unui identificator unic care centralizează toate instrumentele de plată ale unui consumator, incluzând carduri, conturi bancare și soluții de plată locale; acest identificator unic nu numai că va proteja detaliile diverselor instrumente de plată, dar va oferi consumatorului și o vedere completă asupra tuturor plăților efectuate prin diverse modalități, incluzând informații despre programele de loialitate la care consumatorul participă;
  • Cloud Tokens - un sistem bazat pe tehnologia cloud, care oferă mai multă flexibilitate în gestionarea tokenurilor, prin posibilitatea alocării acestora în același timp către mai multe dispozitive înregistrate.

Pragul de 1 miliard de tokenuri este un moment cheie al tuturor eforturilor făcute în domeniul inovației și se suprapune cu momentul în care Visa a inclus încă 28 de noi parteneri în Visa Token Service, ca emitenți autorizați de servicii de criptare prin intermediul tokenurilor, menite să extindă tranzacțiile digitale sigure. Pentru mai multe informații despre Visa Token Service, accesați aici.

Citeste si:
Sfat pentru fintech-urile din zona plăților: Oferiți control total...
Orange Money: Ca să reușești...

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F