Wirecard anunta extinderea parteneriatului strategic cu Visa, cu scopul de a dezvolta platile cu telefonul mobil in Romania prin utilizarea solutiei Visa Digital Commerce App (VDCA), un portofel electronic de tip white label prin intermediul caruia bancile si ceilalti emitenti de carduri le pot oferi clientilor solutii de plata cu telefonul mobil fara sa aloce timp si bani pentru dezvoltarea unei aplicatii de la zero.

Solutia Visa Digital Commerce App ofera si functionalitati precum controlul cardurilor, alerte privind tranzactiile, confirmarea locatiei sau notificari de calatorie, ceea ce ar putea usura decizia emitentilor de toate dimensiunile sa faca trecerea dinspre plastic spre platile digital, in acelasi timp scutindu-i de costurile si timpul necesare dezvoltarii propriilor portofele digitale.

"In conditiile in care miscarea fundamentala dinspre plastic spre digital accelereaza, abordarea Visa este sa-si ajute clientii si partenerii sa creeze noi experiente de plati digitale la acelasi nivel de incredere, interoperabilitate si securitate pe care toata lumea il asteapta de la Visa. Serviciul de tokenizare permite detinatorilor de carduri sa-si foloseasca telefoanele mobile pentru a plati usor si in siguranta la milioane de comercianti care accepta plati contactless in intreaga lume. Credem ca tokenizarea va fi o componenta cheie a viitorului platilor digitale si suntem incantati sa incheiem acest parteneriat cu Wirecard pentru a le oferi clientilor nostri o noua modalitate plati mobile confortabile si sigure", a declarat Catalin Cretu (foto), General Manager pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta, Visa.

VDCA integreaza tehnologia Visa Token Service si permite plati contactless securizate deoarece datele reale ale cardului nu sunt dezvaluite niciodata unor terte parti.

Wirecard a devenit astfel primul procesator de plati din Romania care a obtinut certificarea pentru Visa Token Service (VTS) – o tehnologie care inlocuieste datele reale ale cardului cu un identificator digital unic, facilitand astfel efectuarea de plati contactess sigure prin intermediul cardurilor virtuale stocate in portofelele electronice.

"Trecerea de la cardurile clasice la platile mobile are loc intr-un ritm alert, atat la nivel global, cat si in Romania. Solutia VDCA pe care Visa si Wirecard o ofera pe piata din Romania este reactia perfecta la aceasta tendinta si suntem incantati sa lucram impreuna pentru a digitiza procesele de plata. Solutia se integreaza usor in ecosistemul de plati, VDCA fiind un instrument puternic pentru banci si alti emitenti de carduri, oferind clientilor acestora un nivel superior de siguranta si accesibilitate a platilor", a spus si Utku Ogrendil, Managing Director al Wirecard Romania.

Tehnologia contactless, care sta la baza platilor cu telefonul mobil, s-a extins rapid in Romania in ultimii ani, avand cea mai mare rata de crestere inregistrata vreodata pe vreun produs de card si a fost principalul motor de crestere a platilor electronice in Romania in ultimii trei ani. Potrivit datelor Visa, Romania a ajuns rapid in top 10 piete la nivel global in ceea ce priveste penetrarea tehnologiei contactless, principalii piloni ai acestei cresteri fiind extinderea retele de acceptare, cresterea numarului de carduri contactless, precum si recent lansatele solutii de plata cu telefonul mobil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri