Orange Money Romania, IFN-ul sub umbrela caruia operatorul telecom Orange va livra si servicii financiare, a semnat un parteneriat strategic cu Visa pentru a introduce in oferta solutii de plata, incluzand lansarea de carduri fizice, un portofel digital care va permite plata cu telefonul mobil, dar si platile prin smartwatch.

De altfel, potrivit informatiilor wall-street.ro, echipa de consilieri din Orange Shop-uri a fost deja trainuita pentru a face vanzari de carduri virtuale si fizice, dar si credite de consum.

"Parteneriatul cu Visa este conceput pentru a construi o experienta unica pentru clientii Orange Romania in ceea ce priveste serviciile financiare mobile, prin lansarea unor solutii de plata rapide, sigure si simple: o aplicatie mobila inovatoare, card de debit fizic si virtual, plati mobile NFC prin smartphone si prin smartwatch", anunta Orange intr-un comunicat.

Prin acest parteneriat, Orange Money devine Membru Principal Visa in Romania.

Spre deosebire de Revolut, Orange Money ofera pe langa accesul la un cont digital si un IBAN nominal atasat contului, care ii permite clientului sa efectueze plati catre orice alt client ce detine un cont in Romania, dar si sa efectueze plati instant, gratuit, catre un alt utilizator Orange Money.

Platforma ofera, de asemenea, optiunea de plati pentru facturi la peste 70 de furnizori de utilitati. In plus, permite clientilor sa-si salveze cardurile in contul digital, sa reincarce cartelele PrePay si sa achite facturi pentru serviciile Orange Romania.

Orange Romania este liderul pietei de telecomunicatii mobile din perspectiva numarului de clienti, avand peste 10,9 milioane. Orange Money a inregistrat, de asemenea, o crestere destul de rapida in Romania, cu peste 120.000 de clienti in cei doi ani de la lansare.

"Platile mobile si tehnologia contactless in particular s-au extins rapid in Romania in ultimii ani. In acest context, parteneriatul cu Visa este un pas firesc ce urmeaza extinderii si diversificarii serviciilor pe care le oferim prin Orange Money. Clientul Orange isi doreste simplitate si servicii sigure, fie ca vorbim despre cum alege sa comunice sau sa isi gestioneze banii, iar telefonul mobil devine rapid solutia preferata pentru aceste nevoi. Suntem increzatori ca putem contribui in mod semnificativ la dezvoltarea serviciilor financiare digitale mobile pe piata romaneasca", a declarat Haris Hanif, CEO in cadrul Orange Money Romania.

In ceea ce priveste demersul Orange Money de a adauga la portofelul digital si functia de plata, Catalin Cretu, General Manager pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa, a explicat ca platile prin dispozitivele mobile sunt securizate cu ajutorul tehnologiei de tokenizare a Visa.

"Parteneriatul cu Orange Money este o dovada in plus a angajamentului Visa de a sprijini fintech-urile si jucatorii netraditionali care lucreaza la dezvoltarea de solutii inovatoare in domeniul serviciilor bancare deschise. Smartphone-ul devine principala interfata in relatia cu consumatorii. Avand in vedere ca 90% dintre terminalele POS permit plati contactless, sunt increzator ca noile solutii de plati mobile lansate impreuna cu Orange vor fi atractive pentru consumatorii romani", a punctat Catalin Cretu.

In poza, de la stanga la dreapta: Elena Ungureanu – Country Manager Visa Romania Visa, Adela Guedon – CFO in cadrul Orange Romania, Catalin Cretu - General Manager pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa, Haris Hanif – CEO in cadrul Orange Money Romania, Charlotte Hogg – CEO in cadrul Visa Europe, Liudmila Climoc – CEO in cadrul Orange Romania, Berna Ulman - Executive Director for South Eastern Europe in cadrul Visa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri