Companiile de asigurări deţinute în România de Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat, în primele şase luni, un profit înainte de impozitare de 9,5 milioane de euro, în creştere cu 295% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform rezultatelor financiare publicate miercuri de grupul austriac.

În primul semestru din 2019, VIG înregistrase în România un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro. Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom. Totodată, VIG a obţinut pe piaţa din România un volum de prime brute subscrise de 229,1 milioane de euro, în scădere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când înregistrase prime de 234,9 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, rata combinată s-a îmbunătăţit în România (-6,2 puncte procentuale), la 96,4% în primul semestru, de la 102,6% în acelaşi interval din 2019.

Potrivit unui comunicat al VIG, grupul a consemnat rezultate satisfăcătoare în primul semestru din 2020, în pofida pandemiei COVID-19 aflată în plină desfăşurare. "În pofida situaţiei excepţionale în care se află lumea din cauza COVID-19, am obţinut o creştere a primelor, o rată combinată îmbunătăţită datorită reducerii cheltuielilor cu despăgubirile şi daunelor mai mici cauzate de condiţiile meteorologice şi o rată de solvabilitate de 183%. Cu toate acestea, din cauza pandemiei existente, trebuie să ne aşteptăm la efecte amortizante asupra dezvoltării afacerilor noastre până la finalul acestui an", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

La nivel de grup, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 5,577 miliarde de euro în primele şase luni din 2020, în creştere cu 2,4% comparativ cu primul semestru din 2019. "Volumul primelor a fost sever afectat de diferitele restricţii impuse de autorităţi în pieţele unde VIG operează, ceea ce a cauzat o scădere a businessului nou, în special în trimestrul al doilea. (...) În Polonia, vânzările online au fost canalul de distribuţie cu cea mai rapidă creştere în primul semestrul din 2020, cu un avans anual de 94%. Noi servicii care folosesc aplicaţii pentru evaluarea online a daunelor au fost implementate, de exemplu, în România şi Bulgaria", se menţionează în comunicat.

Totodată, grupul austriac VIG a închis primul semestru din 2020 cu un profit (înainte de impozitare) de 201,2 milioane de euro, în scădere cu -21,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa foto: moruzx / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri