CSALB: Dacă negociatorii băncilor au mandate flexibile, timpul de negociere cu consumatorii se reduce la jumătate

Un mandat flexibil pentru negociatorii din bănci reprezintă elementul cheie care poate grăbi închiderea cu succes a dosarelor de conciliere inițiate de clienți, subliniază Alexandru Păunescu, președintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

“Un dosar care nu întâmpină dificultăți de prelucrare și piedici în procesul de negociere poate fi încheiat cu succes într-un termen de 45-50 de zile, adică jumătate din termenul legal de 90 de zile”, spune Alexandru Păunescu.

Un alt aspect important remarcat în unele cazuri este acela că deși perioadele de așteptare a răspunsurilor din partea unor comercianți sunt lungi, oferta care vine din partea acestora este chiar mai slabă decât ofertele comerciale prezentate public pe site-urile respectivelor bănci. Acest lucru afectează atât imaginea băncii, cât și a CSALB”, adaugă președintele CSALB.

Nu în ultimul rând, președintele CSALB recomandă o mai mare stabilitate pentru echipele din departamentele de soluționare alternativă a litigiilor.

”Sunt cazuri în care băncile solicită accesul în aplicație a mai multor persoane noi. Credem că o echipă stabilă ajunge să cunoască mai bine procedurile și fluxul operațional”, menționează Alexandru Păunescu.

Citeste si:
5 ani de CSALB: 1.500 de negocieri și beneficii de 3,5 mil. euro...
CSALB, la 5 ani de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri