TRANZACȚIE: Raiffeisen Bank, BCR și BRD și-au împărțit în mod egal compania CIT ONE

Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank Romania au finalizat tranzacția tripartită prin care dețin o cotă egală de acțiuni de câte 33,(3)% în CIT ONE, o companie de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori de pe piața din România.

Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței, cele trei bănci angajându-se ferm în respectarea măsurilor care vor asigura conformarea cu regulile în materia dreptului concurenței.

Prin această tranzacție, cele trei bănci urmăresc optimizarea, dezvoltarea și eficientizarea transportului și procesării numerarului, consolidând segmentul dedicat de piață și, totodată, urmează tendința, la nivel internațional, de colaborare între actorii din piața bancară în acest domeniu.

Pe termen scurt și mediu, cei trei parteneri au în vedere dezvoltarea accelerată a activității CIT ONE.

Echipa Filip & Company a asistat BCR în toate etapele procesului, inclusiv în evaluările preliminare, în procesul de structurare, negociere si finalizare a tranzacției, precum și în procesul de aprobare a operațiunii de către Comisia Europeană și Consiliul Concurenței. Echipa Filip & Company implicată în această tranzacție i-a inclus pe Alina Stancu Bîrsan (partener, Fuziuni și Achiziții), Cătălin Suliman (partener, Dreptul Concurenței), Monica Stătescu (counsel, Fuziuni și Achiziții), Silviu Vasile (senior associate, Dreptul Concurenței) și Andreea Bănică (associate, Fuziuni și Achiziții).

Citeste si:
Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, finanțare de peste 3,5 milioane...
Academia de Fotbal ”Gheorghe...

La finalul anului trecut, cele trei bănci care dețin compania CIT ONE, respectiv BCR, BRD și Raiffeisen Bank, se aflau în topul instituțiilor financiare realizat în funcție de valoarea activelor pe locurile 2 (BCR - 71,4 miliarde de lei), 3(BRD- 55,8 miliarde de lei) și 6(Raiffeisen Bank - 42,8 miliarde de lei)

Sursa foto: Amnaj Khetsamtip / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri