PayPact, platformă creată de antreprenorul Dan Cobeanu, promite compensarea online a dosarelor de daună pe RCA în 48 de ore

Un nou insurtech promite să facă viața mai ușoară clienților, dar și asiguratorilor, prin simplificarea fluxului de compensare a pagubelor acoperite de asigurările RCA. PayPact, compania fondată de antreprenorul Dan Cobeanu, promite compensarea clienților în 48 de ore într-o platformă online dedicată instrumentării și plății dosarelor de daună.

Platforma PayPact facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA, în urma întocmirii unei constatări amiabile online.

Puteți afla mai multe despre PayPact și din Harta Fintech-urilor din România, proiectul Future Banking dedicat cartografierii ecosistemului Fintech local. Descarcă gratuit AICI.

Inovația constă în procesul de înregistrare a dosarelor de daune prin intermediul aplicației web. PayPact a creat o experiență completă care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului. Informațiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de evaluatorii acreditați şi trimise societății de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor. După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 h.

"PayPact reduce timpul de așteptare pentru obținerea compensației financiare la doar 48 de ore de la aprobarea dosarului de către asigurator. Păgubiții pot deschide și trimite dosarul de daună digital prin aplicația web PayPact, care îi ghidează la fiecare pas, astfel întreg procesul se reduce de la peste 60 de minute la doar 10 minute. Informațiile și estimările daunei sunt transmise automat companiilor de asigurare pentru validare rapidă. Odată aprobat un dosar, clientul păgubit are posibilitatea de a primi banii în 48 de ore direct de la PayPact", a declarat Dan Cobeanu, CEO al PayPact.

Citeste si:
Despăgubirile RCA ca urmare a accidentelor au crescut la 1 mld. lei...
UNSAR: Despăgubirile RCA ca...

PayPact își propune să ofere companiilor de asigurare prima platformă care interconectează asiguratorii direct cu clientul în doar câteva minute de la producerea daunelor. De asemenea, având capacităţi extinse antifraudă şi analiză de date, identificând clienții la standarde bancare de securitate şi punând la dispoziţie un sistem performant de interoperabilitate a datelor, PayPact poate deveni o resursă buna de extindere a canalelor prin care asiguratorii îşi susțin clienții.

În același timp, PayPact promite reducerea semnificativă a costului de procesare al dosarelor de daună şi îmbunătăţirea gradului de satisfacţie a clienţilor.

Dan Cobeanu este antreprenor și investitor cu peste 15 ani de experiență în asigurări, fintech și insurtech. În 2008 a co-fondat Scala Assistance, companie cunoscută pentru platforma roviniete.ro, care digitalizează procesul de achiziționare a rovinietelor. Scala Assistance a fost achiziționată de o companie elvețiană în 2018, după ce în 2017 înregistrase o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro.

În paralel, Dan Cobeanu a co-fondat și administrat o companie de brokeraj în asigurări, Scala Broker de Asigurare, vândută în 2014. De asemenea, în calitate de investitor în domeniul tehnologiei, s-a alăturat fondului Risky Business Ventures împreună cu alți 30 de oameni de afaceri de renume din România și străinătate.

Citeste si:
Conducerea celui mai mare asigurator, preluată de Fondul de Garantare
BREAKING: City Insurance, cel...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri