Trendul de a lua salariul mai devreme prin intermediul unor aplicații Fintech, “early wage sau salary on-demand”, este în creștere la nivel internațional și a ajuns inclusiv în România prin intermediul Fintech-ului Salarium. În contextul unei ajustări economice pe termen scurt, astfel de soluții au potențial de a fi adoptate de către companii și integrate în pachetele de beneficii corporate (B2B), a declarat pentru wall-street.ro Alina Ștefan, CEO al Salarium, Fintech prezent în Harta Fintech-urilor din România.

"În România ne aflăm încă la început, suntem deschizători de drumuri, așa că orice formă de competiție este binevenită, pentru că va ajuta la creșterea notorietății și la penetrarea pieței. Mai mult, dat fiind contextul actual, astfel de soluții au un potențial imens de a fi adoptate de către companii și integrate în pachetele de beneficii corporate (B2B), ceea ar putea face diferența între Salarium și o soluție de tip Revolut", a precizat Alina Ștefan.

În teorie, la baza creșterii acestui trend stă nevoia oamenilor de acces și flexibilitate pentru plata salariilor, iar modelul de business este validat deja pe anumite piețe de câteva fonduri de venture capital renumite la nivel internațional.

Potrivit managerului Salarium, o astfel de soluție ar democratiza “ziua de salariu” și, în plus, ar putea avea și un rol de creștere al educației financiare, ajutând utilizatorii să devină mai conștienți și mai conștiincioși în luarea deciziilor financiare.

La Salarium avem o filozofie de “simplicity, utility, security și user centricity” în ceea ce privește dezvoltarea aplicației pentru că dorim că aceste atribute să reprezinte ADN-ul experiențelor viitoare. Considerăm că o experiență digitală trasată pe aceste coordonate încă din fazele de dezvoltare vor facilita o navigare mai ușoară și o adopție mai bună a modulului de educație financiară - Alina Ștefan, CEO Salarium

Prin agregarea datelor financiare ale utilizatorilor, prin open banking, serviciul poate deveni chiar și mai util pentru viața financiară.

"Prin modulul “coaching financiar” ne dorim să îmbunătățim indicatori personali, precum gradul mare de îndatorare a angajaților și să îi educăm în direcția unui control mai bun asupra cheltuielilor curente. Pe de altă parte, este un fapt cunoscut că românii sunt în coadă clasamentului european privind valoarea economiilor, iar noi credem că prin educație financiară vom putea face o schimbare în bine în acest sens în următorii ani", a adăugat Alina Ștefan.

La ce te poate ajuta Fintech-ul Salarium?

Conform CEO-ului numit recent în funție, având acces facil la un avans din salariu, angajații pot evita penalitățile de neplată a facturilor sau ratelor sau pot evita împrumuturi cu dobânzi mari precum cele practicate de către IFN-urile care acordă împrumuturi pe termen scurt (payday loans).

În mod concret, dacă un utilizator Salarium se află la supermaket sau benzinărie la coadă și își dă seama că nu are suficienți bani pentru cumpăraturi, deschide aplicația mobilă Salarium, alege suma de care are nevoie și o transferă instant pe card. În ziua de salariu va primi banii în cont, ca de obicei, mai puțin suma solicitată pentru plata cumpărăturilor.

Raportat la competiția pe această nișă, care poate veni chiar și din partea Revolut, Salarium ar avea un avantaj competitiv prin prisma parteneriatelor deja încheiate cu firme de payroll, companii care gestionează salariile a sute de mii de români și parteneriate cu instituții financiare prin intermediul cărora vom oferi servicii de plată instant de tipul peer-to-peer.

"Polonia este un hub regional de tech și există cel puțin un start-up similar care ar putea avea un interes să-și lanseze produsul și în România. Pe noi ne-ar bucura o mișcare puternică în acest sens și considerăm că ar putea mari oportunitatea pe care o avem de a schimba paradigma “zilei de plată a salariului”, de a spori eforturile noastre de democratizare a accesului la salariul pentru zilele lucrate, astfel încât angajații să poate avea o autonomie mai mare pentru cheltuieli", a explicat managerul Salarium.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri