Când spunem IT Smart Systems, nu putem să nu ne gândim și la Open Banking. Odată cu introducerea Payment Service Directive 2, piața de consumatori de aplicații financiare va fi optimizata la un mediu mai sigur și mai ușor de utilizat.

Un articol realizat de Cătălin Stanciu, UI/UX Specialist la IT Smart Systems, pentru secțiunea Open Banking Espresso.

În ultimii ani am auzit cu toții din ce în ce mai multe discuții despre Experiența Utilizatorilor și observăm cum acest lucru ajunge din ce în ce mai mult un subiect de interes pentru companiile dezvoltatoare de software în mediul online. Desigur, la nivel de companie/agenție dezvoltatoare de software inovația vine prin development-ul noilor aplicații din diverse domenii, unde se pune un mai mare accent pe a facilita accesul direct al consumatorului la un anumit serviciu, decât prin intermediul unei interfețe.

Rolul meu, ca User Interface – User Experience la IT Smart Systems, este să răspund cerințelor consumatorilor și să traduc aceste cerințe către dezvoltare.

Dacă ar fi să intram în personajul consumatorului de rând, prin cercetarea pe cazuri de utilizatori și testare pe grupuri tintă, realizăm că nevoile acestora sunt verbalizate simplu:

  • "Îmi doresc o aplicație care se accesează ușor;“
  • "Vreau să pot naviga aplicația cu cât mai puține click/tap/swipe posibile;”
  • "Doresc să accesez informația cât mai ușor și mai pe înțelesul meu;”

Prin metode de dezvoltare în stil Agile și cu specialiști dedicați pe customer experience, ne asigurăm că interfața pe care o dezvoltăm creează această “traducere” între ceea ce dezvoltăm și nevoile consumatorului de zi cu zi.

Cu cât tehnologia avansează mai mult, cu atât mai mult o să fie necesar să stăm cât mai aproape de consumatori și să răspundem constant nevoilor acestora. Testarea și îmbunătățirea interfetelor dezvoltate este un proces continuu, într-un univers al aplicațiilor care evoluează în fiecare zi.

IT Smart Systems și Smart Fintech au în prezent în portofoliu 6 aplicații dezvoltate în zona de open banking, aplicații B2B și B2C, accesate însă, în esență, de consumatori finali persoane fizice. Ne dorim ca aceștia să aibă o experiență cât mai utilă și plăcută navigând în aplicațiile noastre. Echipele noastre de specialiști lucrează la a crea cele mai bune scenarii pentru utilizatori și sunt constant deschise la feedback privind îmbunătățirea produselor.

Sursa foto: aurielaki_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri