CEC Bank va apela la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, reducând timpul și costurile de execuție.

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicații software cu intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an și se adaugă inițiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi și contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

“În condițiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuțiile despre viitorul industriei bancare la nivel internațional includ implementarea unor soluții publice sau private bazate pe blockchain, implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluție de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure și mai eficiente. Soluțiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain”, a declarat, într-un comunicat de presă, Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

”Tehnologia low-code permite organizațiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicațiilor pot fi construite cu mai puține riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analiștii de business și echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicații software interne, care, până de curând, intrau în categoria sistemelor depășite”, a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri