Visa anunță că noua tehnologie de acceptare a plăților "Tap-to-Phone" este disponibilă deja la 3 bănci din România și prin intermediul Global Payments. Soluția care transformă dispozitivele mobile în POS-uri face parte din strategia de digitalizare a gigantului american, care urmărește astfel să susțină 8 milioane de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa și 50 de milioane la nivel global.

Soluția Tap-to-Phone, implementată în România în premieră la Alpha Bank, poate ajuta mii de companii mici să accepte plăți digitale în mai multe țări din Europa, cum ar fi Italia, Polonia, Turcia, Ucraina și Marea Britanie.

Potrivit unor surse din piața bancară, Banca Transilvania și OTP Bank lucrează și ele la implementarea soluției.

Până acum, datele Visa arată că peste 100 de parteneri din Europa s-au alăturat inițiativei “Where You Shop Matters” pentru a ajuta proprietarii de companii mici să își dezvolte competențele digitale și să își desfășoare în continuare activitatea în beneficiul comunității din care fac parte.

"De când s-a lansat programul la jumătatea anului trecut, peste două milioane de afaceri mici din Europa au primit sprijin prin intermediul campaniei. Este o etapă importantă în strategia Visa de a susține opt milioane de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa și 50 de milioane la nivel global să intre în mediul online, să se adapteze și să-și asigure viitorul afacerii", se arată în comunicatul Visa.

În Europa, pandemia Covid-19 continuă să aibă un impact devastator asupra afacerilor mici. Conform unui studiu recent, 65% dintre firmele mici sunt îngrijorate de viitorul afacerii lor. Din cauza restricțiilor și a perioadelor de carantină, afacerile mici își mută din ce în ce mai mult operațiunile online și acceptă plăți digitale.

Datele Visa arată că peste 10 țări din Europa au înregistrat o creștere de 20% a vânzărilor online, iar opt din zece tranzacții sunt în prezent contactless.

„Afacerile mici joacă un rol crucial în comunitățile noastre și multe continuă să funcționeze în condiții dificile cauzate de pandemia Covid-19. Suntem mereu inspirați de inovația și spiritul antreprenorial de care mulți proprietari de afaceri mici au dat dovadă, adaptând modul în care fac afaceri pentru a-și servi clienții. Totodată, suntem mândri că peste două milioane de afaceri mici au putut beneficia de inițiativele partenerilor noștri. Vom continua să lucrăm alături de clienții și partenerii noștri pentru a susține redresarea economică ce menține afacerile mici în centrul comunităților noastre”, a declarat Hemlata Narasimhan, vicepreședinte în cadrul Visa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri