OTP lansează un credit ce poate fi aprobat în 30 de minute

OTP Bank anunţă lansarea unui nou instrument de creditare, Creditul 100% online de nevoi personale în lei, cu o durată de aprobare şi punere la dispoziţie a banilor de doar 30 de minute.

Potrivit unui comunicat de presă al băncii, creditul online de nevoi personale este disponibil pentru clienţii noi împreună cu pachetul de cont curent "LeZero", care include Cont Curent, Card de debit, Internet & Mobile Banking.

Pentru a aplica pentru credit, clientul selectează parametrii împrumutului, suma dorită, oferă detaliile necesare despre situaţia financiară şi datele de identificare, după care verificarea şi confirmarea informaţiilor este realizată printr-un apel video. Analiza şi verificarea clientului, a veniturilor declarate şi a istoricului de creditare au loc automat şi, în cazul unui răspuns pozitiv, contractul se generează pe loc şi este semnat electronic.

Aprobarea şi punerea la dispoziţie a banilor are loc în aproximativ 30 de minute şi nu implică comisioane de analiză dosar, administrare credit sau de deschidere cont curent. În plus, în cazul în care clientul încasează salariul într-un cont deschis la OTP Bank, beneficiază de o reducere cu un punct procentual la dobândă.

"Pentru lansarea Creditului online de nevoi personale în lei, OTP Bank a colaborat cu start-up-ul local FintechOS şi partenerul de consultanţă Deloitte. Tehnologia FintechOS este utilizată şi pentru procedura de onboarding digital şi permite recunoaşterea automată a datelor (OCR), preluarea automată a acestora în sisteme şi recunoaştere facială, precum şi un modul automat de analiză şi decizie", precizează sursa citată.

Suma maximă accesibilă prin noul produs de creditare este de 66.000 de lei, pentru o perioadă de maximum cinci ani, cu o dobândă fixă începând de la 7,99% pe an. Reprezentanţii OTP precizează, astfel, că pentru un credit în valoare de 45.000 lei, acordat pe cinci de ani, rata lunară se ridică la 912 de lei, iar DAE este de 8,29%.

Sursa foto: OTP
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri