CEC Bank va accelera în acest an procesul de digitalizare, în luna mai, cel mai probabil, banca urmând să ofere firmelor posibilitatea de a-și deschide conturi online, fără a mai fi necesară o interacțiune cu angajații instituției de credit, a declarat Bogdan Neacșu, CEO CEC Bank, în cadrul conferinței Wall-Street Financial Forum.

Suntem în plin proces de digitalizare a deschiderii de conturi pentru persoane juridice fără interacțiune umană. Tinta noastră este ca în luna mai să putem oferi pieței acest serviciu. În același timp, vrem să oferim servicii de creditare sau scrisori de garanție bancară fără să fie nevoie de interacțiune umană – practic să folosim platforme de omnichannel sau care se folosesc de tehnologia blockchain care să ajute acest demers”, spune Neacșu.

Șeful CEC Bank subliniază faptul că, după startul pandemiei, tot mai mulți clienți consideră firesc să poată accesa produse financiare simple fără a mai fi necesară prezența fizică în sucursalele băncilor.

Criză sanitară nu a frânat interesul persoanelor fizice și al firmelor pentru creditare. Astfel, la nivelul intregii piețe bancare românești, 2020 a adus o creștere a creditării de aproximativ 6,6%, ușor peste nivelul înregistrat în 2019.

”Vedem în continuare antreprenori care vor să își asume proiecte noi care să îi ajute în dezvoltarea afacerii. CEC chiar i-a încurajat ca în această perioadă să își asume proiecte de investiții. De exemplu, ideea de a construi noi capacități de producție în această perioadă poate să aducă rezultate benefice atunci când pandemia va ajunge la un final. Acest lucru a fost bine recepționat în economia reală”, menționează Bogdan Neacșu.

Potrivit acestuia, finanțările acordate de CEC Bank în ultimul an au mers cu precădere spre agricultură, construcții, industrie și parcuri logistice. În zona de creditare, CEC a înregistrat un ritm de creștere de 10,5% anul trecut.

Bogdan Neacșu a participat la conferința Wall-Street Financial Forum, eveniment organizat în parteneriat cu CEC Bank, Evergent Investments, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri