După un sfârșit de an îngrijorător pentru bănci, apetitul românilor pentru creditele de consum s-a revigorat în primul trimestru din 2021 și a marcat o creștere a cererii cu 30%, potrivit Roxanei Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România, prezentă la Future Banking Meetup #5.

”Blackfriday a fost mult sub așteptări și totodată mult sub anul anterior, noiembrie fiind în general, o lună în care efervescența tuturor sectoarelor este mare de obicei, însă în T4 din 2020 ne-am îngrijorat. Dar, de la începutul anului și până în prezent cererea a crescut lună de lună, până la circa 30%. Ceea ce este o creștere importantă, chiar dacă nu la nivelul anului trecut este totuși un semn pozitiv, mai ales dacă privim în contextul pandemiei Covid-19”, a explicat Cristea.

Specialistul ING a menționat faptul că se observă o trecere spre zona de încredere de la cea de prudența ridicată, fapt ce se translatează și în cerere. Acest fapt este pus pe seama progreselor făcute cu vaccinarea și a părerii analiștilor cu privire la creșterea economică din perioada următoare. ”Este un semn foarte bun creșterea cererii de la începutul anului cu 30%. Piața pare că-și revine.”, conchide Cristea.

ING Bank are în ofertă un credit de consum, denumit "pe repede'nainte", care poate fi accesat și online. De altfel, tot în cadrul Future Banking Meetup #5, managerul ING a precizat că unul din trei clienți accesează în prezent un credit de consum din Home'Bank.

Dobânda în cazul creditului ING este fixă și variază între 5,99% și 11,49% pe an.

Cum se vede apetitul românilor pentru consum prin datele eMAG

Totodată, pentru eMAG, în primul trimestru din 2021 s-a păstrat acea dublare a cererii de creditare înregistrată pe parcursul anului trecut.

Retailerul s-a concentrat pe simplificarea ofertei de creditare lucrând în zona de pricing oferită clientului. ”Credem că am ajutat astfel foarte mult, pentru că am venit cu acest sprijin într-o perioadă în care nevoia clientului era foarte mare pentru a-și achita produsele, cu oferte de finanțare foarte competitive”, a explicat la rândul său Mircea Balica, platform manager eMAG Payments.

Retailerul are un produs de creditare cu 4 rate fără dobândă, pe care-l testează în prezent și deja observă o augmentare a cererii. ”Avem credite cu dobânzi de la 9,9% până la 25%. Pot părea mari, dar vorbim de sume de creditare mici, pe perioade foarte scurte. Deci, costul total suportat de client este rezonabil și vrem să-l ducem și mai jos!”, a concluzionat managerul eMAG Payments.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri