Serviciul de Video Banking a avut o creștere de 800% față de perioada de dinainte de pandemie, potrivit declarațiilor făcute de Ionuț Encescu, Head of Products & Digital Innovation Hub în cadrul First Bank, în cadrul evenimentului Future Banking 2021.

"First Bank este prima și singura bancă din România care oferă acest tip de serviciu pe piața locală. Noul concept asigură utilizatorilor atât comoditatea tehnologiei digitale, cât și asistența face-to-face oferită clientului care nu se simte în totalitate stăpân pe etapele pe care trebuie să le parcurgă în spațiul digital pentru tranzacțiile care îi sunt necesare", a explicat oficialul First Bank.

Video Banking înlocuiește cu succes drumul la bancă

Potrivit lui Encescu, Video Banking-ul umple prăpastia dintre experiența 100% digitală, fără interacțiune umană, și cea fizică. De exemplu, prin Video Banking îți poți deschide un cont, poți contracta împrumuturi.

Mai nou, poți deschide și conturi pentru companii, poți face cam aceleași lucruri pe care le faci într-un sediu – poți să pui întrebări, să primești clarificări pe cale digitală, reducând în felul acesta anxietatea presupusă de un mediu 100% digital pentru cei care nu se simt încă cel mai în largul lor cu aceasta.

- Ionuț Encescu, Head of customer value la First Bank -

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 52 de sucursale, având peste 130.000 de clienți activi persoane fizice, juridice și IMM-uri.

Future Banking, proiectul InternetCorp dedicat inovațiilor făcute de bănci și companiile fintech a reunit în cadrul evenimentului din 18 mai cei mai importanți reprezentanți ai statului și mediului privat, pentru a dezbate noutăți și tendințe care s-au conturat în ultimele 12 luni de pandemie, în ceea ce privește procesul de digitalizare.

Evenimentul Future Banking s-a desfasurat cu sprijinul partenerilor de la ING Bank, Mastercard, Orange Money, UniCredit Bank, Namirial, AriadNext, First Bank si Qualitance.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri