La prima vedere, unele credite îţi fac cu ochiul datorită dobânzilor atractive la început, însă costul total al împrumutului s-ar putea dovedi, ulterior, mult prea mare. Comparând cu atenţie ofertele băncilor şi ale IFN-urilor, vei putea avea certitudinea că nu vei plăti, până la ultima dată scadentă, mai mult decât ţi-ai putea permite.

Mulţi oameni cred că pot accesa cel mai bun credit de la banca la care sunt deja clienţi. În realitate, lucrurile nu stau mereu chiar aşa. Instituţiile bancare şi IFN-urile vin cu tot felul de oferte, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi.

De exemplu, poţi beneficia de dobânzi mai bune sau de condiţii de finanţare mai rentabile ori poţi scăpa de plata unor anumite comisioane, dacă îţi muţi salariul la altă bancă. Sau poţi găsi o ofertă cu dobândă zero la un credit nevoi personale. Înainte de lua o decizie, este indicat să analizezi cât mai multe variante, pentru că astfel vei putea identifica împrumutul care îţi oferă cele mai multe avantaje.

Avantajele comparării creditelor

Compararea creditelor îţi va aduce o serie de beneficii, oferindu-ţi o imagine clară asupra condiţiilor de creditare, dar şi asupra preţului pe care îl vei suporta din propriul buzunar, pe întreg parcursul derulării contractului de împrumut. Acest lucru te ajută să poţi pune în balanţă avantajele şi dezavantajele fiecărei soluţii de creditare, atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung, tocmai pentru a evita situaţiile neplăcute care ar putea să intervină pe perioada achitării ratelor.

Comparând ofertele de finanţare, vei putea identifica împrumutul care are cea mai mică Dobândă Anuală Efectivă (DAE) şi, implicit, cele mai avantajoase dobânzi, tocmai pentru a ajunge la un cost total cât mai convenabil pentru tine. De asemenea, vei afla din prima şi care sunt băncile la care îndeplineşti condiţiile de eligibilitate, fiind un aspect esenţial de care trebuie să ţii cont pentru a evita din start refuzurile de finanţare.

În plus, pentru ca tot acest proces să nu fie unul complicat sau obositor, ai la dispoziţie platformele de comparare, cum este şi Sortter. Simplu, rapid şi într-un mod transparent 100%, vei avea acces la toate informaţiile importante despre soluţiile de creditare existente pe piaţa financiară. Analizând ofertele poţi afla imediat care este costul real al fiecărui împrumut şi astfel vei avea posibilitatea de a economisi chiar şi bani, alegând cel mai bun credit, fie că este de nevoi personale, de refinanţare sau pentru cumpărarea unei locuinţe ori a unui autoturism.

La ce să fii atent când compari creditele

Un prim aspect care necesită o atenţie deosebită este nivelul dobânzii, mai ales că valorile diferă în funcţie de instituţia bancară sau nebancară la care apelezi. Într-adevăr, o dobândă scăzută îţi asigură un anumit confort, oferindu-ţi posibilitatea de a achita rate mai mici. În plus, există instituţii bancare care reduc frecvent nivelul dobânzilor, în timp ce unele IFN-uri acordă primul împrumut fără dobândă. De asemenea, o dobândă fixă, comparativ cu una variabilă care este actualizată trimestrial, îţi poate asigura garanţia unor rate lunare egale.

Însă, cea mai mică dobândă de pe piaţă nu îţi oferă şi siguranţa celui mai avantajos împrumut, dacă te alegi, în paralel, cu o serie de comisioane piperate, cum ar fi cel pentu analiza dosarului şi cel pentru administrarea creditului. Costul total al creditului include şi aceste comisioane, tocmai de aceea este indicat să compari împrumuturile şi în funcţie de acest criteriu.

Poţi face o simulare şi pentru a afla ce presupune un credit în lei şi unul în euro. Dacă optezi pentru un împrumut în euro, ţine cont şi de riscul valutar, întrucât fluctuaţiile cursului pot avea consecinţe neplăcute asupra ratei tale lunare, dacă încasezi salariul în lei.

Sortter te ajută să găsești cel mai bun credit

Pentru a compara creditele nu este nevoie să pierzi prea mult timp. Poţi scăpa de stresul căutărilor obositoare pe site-urilor băncilor şi ale IFN-urilor şi, în plus, nici nu va trebui să baţi drumul până la bancă pentru a afla mai multe detalii despre credite. Cum este posibil acest lucru? Cu ajutorul unui calculator credit online Sortter, pe care îl poţi utiliza gratuit pentru a afla tot ce te interesează despre zeci de oferte existente, în acest moment, pe piaţa bancară şi pe cea nebancară.

Calculatorul Sortter te ajută să descoperi care este cel mai bun împrumut pentru nevoile tale. După ce vei introduce suma pe care ai de gând să o împrumuţi, perioada preferată pentru rambursarea datoriei și comisioanele percepute de bancă, Sortter îţi va prezenta toate informaţiile despre ofertele care se potrivesc dorinţelor tale.

Calculatorul poate fi folosit pentru a compara toate tipurile de credite: de nevoi personale, ipotecare, auto, etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri