Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, la o discuţie cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că doreşte ca sistemul fiscal să rămână acelaşi cel puţin până în 2024, fără creşteri de taxe, potrivit Agerpres.

"De la ultima noastră discuţie şi până acum avem şi un ministru al Finanţelor cu care veţi putea dialoga. Astăzi are o conferinţă de presă în care va prezenta câteva modificări, zic eu, foarte bune la Codul fiscal. Nu vorbim de taxe şi aşa mai departe, rămân la ceea ce am spus la începutul anului pentru această guvernare - nu creştem taxele. (...) Deci, pe mine mă interesează să rămânem cu acelaşi sistem fiscal până în 2024 cel puţin", a spus Cîţu, la consultările desfăşurate în sistem online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

În schimb, liderii de companii consideră că prioritatea pentru Guvern este crearea unui sistem fiscal eficient, această prioritate surclasând chiar şi cerinţa de a îmbunătăţi infrastructura, care de mulţi ani a fost în topul aşteptărilor pe care mediul de afaceri le are de la autorităţi, potrivit unei analize PwC România.

"În sondajul nostru, liderii de companii au spus că prioritatea numărul 1 pentru Guvern este crearea unui sistem fiscal eficient. Această prioritate a surclasat chiar şi cerinţa de a îmbunătăţi infrastructura, cerinţă care de mulţi ani a fost în topul aşteptărilor pe care mediul de afaceri le are de la autorităţi. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Guvernul şi-a asumat că va elimina lacunele şi distorsiunile din Codul fiscal pentru a identifica zone din care să obţină mai multe venituri bugetare", a afirmat, într-un articol, Daniel Anghel, partener şi lider al Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri