iBanFirst, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creştere la nivel european, se extinde în zona Europei Centrale şi de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în Bucureşti.

Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacţionare un număr de 500 clienţi în primul an de activitate pe piaţa românească şi o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanţi, potrivit Agepres.

iBanFirst pune la dispoziție o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide, sigure şi rentabile în peste 30 de valute. Clienţii au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăţilor datorită funcţiei unice "payment tracker", care stabileşte noi standarde de transparenţă pentru plăţile internaţionale transfrontaliere.

De asemenea, platforma integrează facilităţile „open banking”, care simplifică operaţiunile uzuale ale clienţilor corporativi, cum ar fi plăţile. Aceştia îşi pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obţine o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare şi tranzacţiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

Lansarea în România, parte a expansiunii către Europa Centrală și de Est

Lansarea biroului din România şi expansiunea spre Europa Centrală şi de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziţionării, la începutul anului, a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acţionarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul şi fondatorul companiei a trecut pe locul secund.

„iBanFirst se află într-o etapă în care îşi extinde accelerat prezenţa la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluţii agile, accesibile şi personalizate de tranzacţionare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală şi de Est reprezintă una dintre pieţele cu cel mai mare potenţial de creştere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii, fiind early adopters", a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.

Cum arată noua echipă din București a iBanFirst

Biroul iBanFirst din Bucureşti este deservit de o echipă formată de specialişti în domeniul fintech, cu experienţă acumulată atât în ţară cât şi în străinătate. Aceştia oferă consultanţă companiilor româneşti implicate în activităţi de comerţ extern, pentru a le ajuta să îşi gestioneze eficient plăţile internaţionale şi riscurile de schimb valutar.

Clienţii beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat şi de întâlniri periodice cu echipa de management. Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.

iBanFirst este un furnizor de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internaţional şi să îşi simplifice, în acelaşi timp, operaţiunile zilnice.

Ca o alternativă la oferta băncilor tradiţionale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generaţie care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide, sigure şi rentabile în peste 30 de valute şi să îşi acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este o companie franceză cu sediul în Belgia, cu operaţiuni în Franţa, Belgia, Olanda şi Germania. Este reglementată ca instituţie de plată, deservind peste 4000 clienţi din întreaga Europă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri