Virgil Zahan, directorul general al Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri în termeni de listări de la Bursa de Valori Bucureşti, a lansat platforma online de creditare dedicată IMM-urilor Finants.ro.

”Finants.ro va funcționa nu doar ca un broker online de credite pentru companii din zona IMM, inclusiv startup-uri, ci ca un veritabil One Stop Shop al surselor de finanțare de care au nevoie antreprenorii. Platforma oferă, totodată, și un instrument de analiză financiară bazat pe date publice, un tool unde tu, antreprenor, poți să-ți compari indicatorii cu cei ai concurenților direcți și, mai relevant, cu benchmark-ul industriei în care activezi”, a declarat Virgil Zahan.

Finants.ro face matching-ul între solicitările clientului și ofertele de finanțare.

Politica Finants.ro este “zero comision” pentru clienții care accesează serviciile de analiză financiară și partea de credite. Sursele de venit ale platformei sunt generate de lead-urile și comisionul încasat de la finanțatori, în momentul în care solicitarea de finanțare este onorată.

Finants.ro livrează finanțatorilor un sumar al rezultatelor financiare împreună cu un scoring de sănătate financiară, pentru a scurta timpul dintre analiza dosarului de finanțare și interesul manifestat pentru acordarea creditului. De asemenea, datele încărcate de antreprenori în platformă vor fi vizibile pentru acei ofertanți pe care i-a acceptat, nu va fi necesară trimiterea acelorași date la fiecare finanțatori potențiali.

”Un antreprenor intră în aplicație și lansează o cerere de ofertă. Cererea este trimisă ofertanților care au în portofoliu produsul solicitat. În condițiile în care nu există oferte pentru solicitare, aplicantul este îndrumat către un alt produs apropiat sau se reține solicitarea acestuia până apar produse de finanțare care să acopere nevoia lui. În condițiile în care clientul este potențial eligibil și există oferte pentru solicitarea sa, acesta va putea alege finanțatorul preferat”, a explicat Virgil Zahan.

Echipa antreprenorului din Târgu-Mureș a adunat peste 10.000 de ore de muncă pentru acest proiect, la care a lucrat aproape patru ani și care are mai multe etape de dezvoltare atât în ceea ce privește zona de produse de creditare, cât și în ceea ce privește aria de funcționalități de analiză și educație financiară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri