Human Finance, platforma digitala care pregateste antreprenorii implicati in afaceri inovatoare pentru finantare, lanseaza o solutie de equity crowdfunding.

Dupa 6 luni de la lansare, Human Finance a conturat o comunitate de peste 1.000 de antreprenori cu afaceri inovatoare. Equity Crowdfunding reprezinta o alternativa de atragere de capital prin platforma si este destinata antreprenorilor bine pregatiti din punct de vedere financiar si care dovedesc principii de etica si transparenta, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Platforma faciliteaza investitii care pot ajunge pana la 100.000 de euro pentru fiecare proiect aflat la inceput de drum, liberalizand astfel modul de a investi in startup-uri.

Equity Crowdfunding se diferentiaza de Crowdfunding-ul clasic prin cedarea de “equity” in schimbul investitiei in dezvoltare dar si prin implementarea disciplinei financiare si transparentei, foarte necesare urmatoarelor runde de finantare destinate scalarii.

Ce instrumente digitale ofera platforma Human Finance pentru antreprenorii care vor finantare

Human Finance

sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Alaturi de mecanismul de Equity Crowdfunding dezvoltat, platforma Human Finance pune la dispozitia startup-urilor si un pachet nou de 20 de instrumente digitale destinat educatiei financiare si de business, in sprijinul pregatirii pentru finantare. Printre acestea se numara:

  • Financial Planning
  • Cash-Flow Forecast
  • Business Planning
  • MVP
  • Valuation
  • Deck Maker

Procesul de utilizare al acestora permite fiecarui start-up cunoasterea unui rating propriu si dinamic, numit Findex, care masoara probabilitatea afacerii de a se finanta. In plus, Human Finance pune la dispozitia clientilor sai aplicatii de contabilitate digitala si facturare, prin intermediul parteneriatelor in derulare.

Ce sume puteti obtine prin intermediul platformei Human Finance

Human Finance Sursa foto: Freedomz / Shutterstock.com

Utilizarea in mod activ a aplicatiilor permite identificarea companiilor cel mai bine pregatite si conectarea acestora cu finantatorii adecvati, cu ajutorul canalelor de finantare ale platformei:

  • Creditare pentru sume de pana la 10.000 euro
  • Equity Crowdfunding pentru sume de pana la 100.000 euro
  • Business Angels locali pentru pana la jumatate de milion de euro si VC-uri pentru valori superioare

“ Intalnirile avute in aceasta perioada cu startup-urile ne confirma ceea ce am vazut la antreprenori in cei 20 de ani de banking: educatia financiara si de business sunt obstacole in obtinerea finantarii potrivite. Pe de alta parte, conectarea si apropierea antreprenorilor de cunostintele financiare poate fi ajutata prin instrumente noi si pragmatice. La Human Finance ne-am propus sa sprijinim antreprenorii inovativi cu un pachet relevant de aplicatii digitale si practice, plus un canal nou de finantare care sa-i pregateasca pentru etapele ulterioare de crestere. Democratizam astfel accesul antreprenorilor la educatie si al investitorilor la sectorul inovativ din Romania”, afirma Andrei Dudoiu, Co-Fondator Human Finance.

Fondatorii sunt fostii bancheri Andrei Dudoiu si Ionut Patrahau, ambii in trecut vicepresedinti ai Bancii Transilvania, inovatori in zona afacerilor mici si mijlocii si Iulian Padurariu, antreprenor si strateg de marketing, unul dintre primii inovatori in ecosistemul afacerilor la inceput de drum in Romania.

Sursa foto: Sinart Creative / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri