Transferul de bani din străinătate în România a devenit mai facil în ultima perioadă, iar serviciile de transfer sunt competitorii reali al băncilor. Pentru a compara piața acestor tip de instrumente, am luat ca exemplu un transfer de 500 euro, aproximativ 2.500 lei, din Italia către România.

Perioada de sărbători se apropie, iar fiindcă mulți români plecați în străinătate nu reușesc să revină în țară, transferul de bani este extrem de util această perioadă. wall-street.ro a consultat piața transferurilor de bani din străinătate în România și a realizat lista cu cele mai populare instrumente de acest fel.

Transfer de bani din străinătate: Western Union

Cum trimiți banii:

  • Serviciul Western Union poate fi accesat atât online, prin transfer bancar din card de debit, fie prin depunere directă la ghișeu.

Cât costă:

  • Pentru un transfer de 500 euro, aproximativ 2.500 lei, din Italia în România, comisionul pentru tranzacție este de 12 euro, dacă alegi să faci depunerea la ghișeu, conform unui reprezentant Western Union. Atunci când faci transferul spre România, cursul valutar va fi calculat în funcție de țara din care faci transferul.

De unde ridici banii:

  • Atunci când o persoană transferă bani prin serviciul Western Union, aceasta primește un cod pe care să-l dea mai departe persoanei care primește banii. Persoana care ridică banii din România trebuie să meargă cu acel cod în una dintre sucursalele Western Union.

Transfer de bani din străinătate: MoneyGram

Cum trimiți banii:

  • Față de Western Union, serviciul MoneyGram nu poate fi accesat online, fiind necesară o depunere la ghișeul unei sucursale. Atunci când se face transferul, trebuie să ai la îndemână actul de identitate și să furnizezi numele destinatarului și locația acestuia.

Cât costă:

De unde ridici banii:

  • Ridicarea banilor se face prin același sistem precum prin serviciul Western Union. Destinatarul merge cu un cod primit de la deponent în una din unitățile MoneyGram. Transferul de bani durează aproximativ 3 zile.

Transfer de bani din străinătate: TransferGo

Cum trimiți banii:

  • TransferGo este un serviciu 100% online, iar banii pe care vrei să îi trimiți se transferă din contul bancar.

Cât costă:

  • Conform unui reprezentant TransferGo, comisionul pentru o tranzacție de 500 de euro este de 2 euro, dacă alegi un transfer efectuat în 30 de minute. Rata de schimb pentru un transfer de 500 de euro din Italia către România, aduce destinatarului suma de 2.428 lei.
  • Reprezentantul TransferGo a adăugat că primele două transferuri sunt scutite de comisionul de 2 euro.

De unde ridici banii:

  • Pentru a putea ridica banii, destinatarul are nevoie de un cont bancar la o bancă din România. Banii pe care îi trimite o persoană din Italia sunt transferați către contul TransferGo, care, mai apoi, transferă suma în contul bancar al destinatarului.

Transfer de bani din străinătate: Wise

Cum trimiți banii:

  • Serviciul Wise este similar cu TransferGo, fiind un instrument 100% online.

Cât costă:

  • Pentru un transfer de 500 de euro, taxa de transfer este de 5,42 euro. Rata de schimb pentru această sumă aduce în buzunarul destinatarului o sumă de 2.432 lei.

De unde ridici banii:

  • Atunci când faci transferul către Wise, trebuie să introduci datele bancare ale destinatarului. După efectuarea transferului, care, conform site-ului, durează aproximativ 3 ore, acești bani vor fi transferați în contul bancar al destinatarului din România.

Transfer de bani din străinătate: ce soluții mai există

Transferul de bani din străinătate în România se poate realiza și prin intermediul unui transfer între o bancă din străinătate în țară. În acest caz, persoana care primește banii trebuie să aibă un cont bancar deschis în euro, iar comisioanele diferă în funcție de fiecare bancă.

O altă soluție este plata folosind fintech-ul Revolut. Atunci când transferul se face dintr-un cont Revolut către alt cont Revolut, comisionul de tranzacție este 0, indiferent de țara în care transferi bani.

Atunci când vrei să transferi 500 de euro dintr-un cont Revolut către un cont din România, comisionul este de 1,75 euro. Rata de transfer pentru 500 de euro, aduce destinatarului un total de 2,457 lei.

În cazul contului Revolut Premium, clienții au o reducere de 20% pentru transferurile internaționale, iar cei cu Revolut Metal, o reducere de 40%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri