Anul 2022 nu a fost unul bun pentru industria criptomonedelor și investitorii care și-au pus speranțele în bitcoin. Comparativ cu valoarea înregistrată la 1 ianuarie 2022, prețul unui bitcoin la momentul publicării acestei știri este unul semnificativ mai mic.

La 1 ianuarie 2022, prețul per unitate al unui Bitcoin se ridica la 46.208 dolari, criptomoneda aflându-se într-o cursă a deprecierii de la nivelul record atins în noiembrie 2021, de peste 67.000 de dolari per unitate.

La momentul publicării acestei știri, un bitcoin se tranzacționează cu 16.839 de dolari, conform datelor platformei coindesk.com, înregistrând, de la 1 ianuarie 2022 până în prezent, o scădere de peste 63%.

3 dintre șocurile răsunătoare care au lovit industria criptomonedelor în 2022

Unii investitori au înregistrat pierderi semnificative fie din cauza unor prăbușiri ale unor criptomonede și falimentarea unor companii, fie ca urmare a unor atacuri cibernetice asupra platformelor în care își țineau criptomonedelor.

Dintre cele mai notabile șocuri suferite de industrie în 2022 fac parte prăbușirea stablecoin-ului UST, a cărui valoare ar fi trebuit să fie egală cu a dolarului, intrarea în faliment a Three Arrows Capital, dar și prăbușirea din noiembrie a FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor.

Sursa foto: Ground Picture / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri