Leul este una dintre cele mai stabile monede din Europa Centrală și de Est (ECE). Acest lucru a fost valabil anul trecut și este posibil să continue și anul acesta, conform unei analize iBanFirst.

La începutul acestui an, o creștere semnificativă a obligațiunilor guvernamentale a sporit lichiditatea pieței și, prin urmare, a împins leul (de la începutul anului până în prezent o creștere de 0,42% pentru). Acum, crossul EUR/LEU se situează în jurul nivelului de 4,92. Analiștii iBanFirst nu cred că poate susține un salt peste 4,95 pe termen mediu. Prin urmare, este probabil ca acest cross să rămână într-un interval strâns între 4,90 și 4,95 cel puțin până la vară.

Cross-valuta euro/dolar:

Principalele cauze care stau la baza slăbiciunii recente a euro țin mai degrabă de factori tehnici, decât de cei macroeconomici și politica monetară. Analiștii iBanFirst consideră că „era” 1,05-1,06 poate fi un semnal de cumpărare interesant pentru cross, cu o țintă de preț la 1,0950. Mai este încă un drum lung de parcurs pentru ca moneda să se deplaseze peste nivelul psihologic de 1,10. ANaliștii sunt încrezători că EUR/USD ar putea încheia anul mult peste acest nivel, poate în jurul valorii de 1,15.

Participă la evenimentul Financial Forum 2023, organizat de wall-street.ro, care va avea loc pe data de 16 martie, pentru a afla de la experții financiari cele mai bune sfaturi pentru a trece peste un an dominat de inflație și incertitudine economică, dar și pentru discuta despre cele mai noi instrumente de finanțare diponibile pentru antreprenori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri