Cardurile pentru copii sunt instrumente financiare prin care cel mic poate să învețe să economisească, iar, totodată, sunt un mod mai sigur prin care aceștia pot să primească banii de buzunar de la părinți. Majoritatea cardurilor bancare destinate minorilor pot să fie supravegheate în întregime de părinți, care pot să pună limite de cheltuială sau să vadă unde a făcut o tranzacție copilul său.

Cardurile pentru copiii minori au început să fie populare și în țara noastră, fiind un mod mai sigur de ai oferi copilului tău bani de buzunar, dar și un mod mai simplu de a primi alocația lunară sau bursa. Majoritatea băncilor din România s-au conformat cu dorința părinților de a le oferi copiilor produse financiare special create pentru vârsta lor, așa că există o plajă largă de opțiuni în ceea ce privește cardurile de copii.

Carduri pentru copii: ING Young

Cardurile pentru copii oferite de ING au ca opțiuni accesul în aplicația băncii, posibilitatea deschiderii unui cont de economii, dar și controlul părinților asupra plăților pe care le fac copiii.

Pentru a deschide un cont bancar pentru minori la ING vei avea nevoie de:

  • certificat de naștere, în cazul în care copilul tău are vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani.
  • certificat de naștere și buletin, dacă copilul tău are vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Costuri card ING Young:

Comisionul de administrare al contului ING Card Complet, de care va fi atașat ING Young, este 0.

Carduri pentru copii: BT Kiddo

Banca Transilvania are la dispoziție pentru minori cardul BT Kiddo și aplicația BT Pay Kiddo pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Aplicația BT Pay Kiddo pentru copii, cu următoarele opțiuni:

  • Verificarea soldului disponibil și a tranzacțiilor făcute cu cardul
  • Solicitare/primire de bani de la părintele care i-a acordat permisiunea de a folosi aplicația (maxim 500 de lei/zi)
  • Plata cu telefonul şi retragerea de bani de la bancomat pentru telefoanele cu sistem de operare Android
  • Părinții care au aplicația BT Pay, pot avea acces la cardul copilului: setare limite de tranzacționare, blocare/deblocare card, alimentare card, vizualizarea soldului din contul copilului și a tranzacțiilor făcute de acesta

Carduri pentru copii: Revolut <18

Revolut are disponibil un cont gratuit pentru tinerii între 6 și 17 ani, care include o aplicație proprie și propriul card de cheltuieli. Prin aplicație, poți vedea exact ce tranzacții face copilul tău și poți impune limite de sume.

Un lucru mai special la acest card este că cei mici pot să și-l personalizeze cum doresc ei: ai funcția de a face un desen care să fie aplicat pe cardul bancar al copilului (pot adăuga text sau chiar și emoticoane).

Acest card cu are nu are costuri de emitere și administrare, ci doar unul de expediere (30 lei).

Carduri pentru copii: George Young

Contul George Young este disponibil pentru tineri de la 14 ani și până la împlinirea vârstei de 18 ani. În primele 6 luni de la deschiderea contului nu există comisioane de administrare. Ulterior, dacă nu faci minim o tranzacție fără numerar în fiecare lună, comisionul de administrare va fi 8 lei/lună.

Prin Contul George Young primești până la 30% bani înapoi la cumpărăturile online sau în magazinele partenere.

În cazul acestui cont, părinții nu pot avea acces la tranzacțiile pe care le face adolescentul, dar BCR oferă și produse pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 - 7 ani.

Carduri pentru copii: Cardul Mastercard Young - UniCredit

Cardul pentru copii oferit de UniCredit este destinat minorilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Limita cardului și valoarea cumpărăturilor zilnice este de 200 lei/zi si poate fi modificată oricând de către părinte, prin Mobile Banking sau Online Banking.

Acest card are o particularitate față de celelalte produse de pe piață destinate copiilor: cardul nu poate fi folosit pentru retrageri de numerar, la ATM sau pentru orice tip de cumparaturi nepotrivite pentru copii.

Cardul poate fi atașat unui cont în lei, euro sau dolari.

Nu există costuri de administrare pentru contul curent în lei și pentru cardul de debit.

Carduri pentru copii: Visa Junior Plus - OTP Bank

OTP Bank România a relansat cardul Visa Junior Plus prin extinderea vârstei minime a utilizatorilor până la 8 ani. Astfel, copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani se pot bucura acum de beneficiile propriului cont de economii și a cardului de debit atașat acestuia, cu costuri reduse.

Pentru asigurarea protecției tinerilor utilizatori, cardul Visa Junior Plus încorporează măsuri de control:
• Limite de utilizare standardizate, care pot fi modificate numai la cererea explicită a părintelui.
• Restricții permanente pentru a preveni achizițiile inadecvate minorilor la anumite categorii de comercianți
• Posibilitatea de a primi alerte SMS privind tranzacțiile efectuate de către minor.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri