Astfel, pana in luna septembrie 2009, CFA Romania va fi condusa de Consiliul Director format din:

Dragos Cabat, CFA, MBA – presedinte (Financial View)
Cristina Hodea, CFA, MBA – vicepresedinte, responsabil de relatia cu membrii asociatiei si candidatii la titlul CFA (Smart Sigma)
Adrian Codirlasu, CFA, PhD – vicepresedinte, responsabil cu evenimentele si imaginea asociatiei (ING Bank)
Adrian Mitroi, CFA, MBA – secretar (MKB Romexterra)
Bogdan Bilaus, CFA – trezorier (Raiffeisen Asset Management)
Mugur Popescu, CFA, PhD – membru (UniCredit Tiriac Bank)
Emilia Bunea, CFA, MBA– membru (ING Fond de Pensii)

Dragos Cabat, CFA, Presedintele Asociatiei CFA Romania a declarat cu aceasta ocazie: “CFA Romania isi propune sa fie o voce respectata in mediul financiar romanesc, cu prioritate in ceea ce priveste elaborarea cadrului legislativ si implementarea standardelor profesionale si etice in domeniul investitiilor si al pietei de capital.”

De asemenea, in cadrul Adunarii Generale s-a discutat si programul activitatilor pentru anul 2008 – 2009, program care cuprinde o serie de evenimente, cum ar fi: CFA Charter Award (19 noiembrie 2008), prezentarea programului CFA (inceputul lunii decembrie 2008), CFA Forcast dinner (in luna februarie 2009) etc.

Citeste si:

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, micro si macroeconomiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 90.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 135 societati membre ale CFA Institute.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele 135 de societati membre ale CFA Institute, asociatia avand misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, CFA Romania are 86 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®) sau candidati pentru unul din cele 3 nivele ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu. Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intemediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, etc.