Bitdefender este in discutii pentru atragerea unui investitor in companie, insa deocamdata nu a facut niciun pas concret, a declarat Florin Talpes, presedintele si fondatorul producatorului de software de securitate IT la evenimentul de lansare a suitei de solutii antivirus pentru 2013 in magazinele din Romania.
“Inca ne gandim, suntem in discutii. Nu am facut niciun pas concret pana acum, iar din momentul in care faci primul pas concret mai dureaza inca 6-12 luni pana la incheiere”, a explicat Talpes.

Bitdefender a mai atras in 2007 o suma de 7 milioane de dolari de la un grup de investitori, producatorul fiind evaluat atunci la circa 100 de milioane de dolari. Reprezentantul investitorilor este Horia Manda, managing partner al Axxess Capital, compania care administreaza fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF).

Talpes a mai spus ca Bitdefender a investit tot mai mult in marketing in ultimul an, in special in zona de promovare online si in organizarea de evenimente de business.

Urmatoarele sase luni vor fi foarte proaste pentru publicitate, pentru ca abia acum se vad primele intentii de guvernare a tarii. Marketingul merge mai mult in zona de generare de lead-uri (generare de contacte, de interes din partea consumatorilor) decat pe zona de branding. La noi bugetul de marketing este tot mai mare. Avem un marketing mai agresiv in Romania, am fost mai agresivi in online. De exemplu, in online am crescut bugetul de marketing mai mult decat ne-au crescut veniturile din aceasta zona”, a mai afirmat Talpes la evenimentul de lansare a gamei de solutii antivirus pentru 2013.

Suita Bitdefender 2013 cuprinde Antivirus Plus, Internet Security si Total Security este disponibila in format electronic la toti partenerii autorizati, pe site-ul companiei si in magazinele de profil. Aceasta ofera protectie pentru efectuarea tranzactiilor online, protejeaza copiii la accesul pe internet si ajuta la recuperarea terminalelor mobile in caz de furt prin aplicatia Anti-Theft. Noua varianta este compatibila cu Windows 8.


Cele trei versiuni de antivirus costa intre 70 si 195 de lei, in functie de gama aleasa si daca aceasta este format la cutie sau electronica, conform datelor de pe site-ul eMag. Aceste preturi sunt valabile pentru versiunile valabile un an si pentru un utilizator.

Pentru romani raportul pret-performanta este crucial

„In Romania, ne propunem sa ne consolidam pozitia de lider pe segmentul utilizatorilor individuali, segment foarte atent cu produsele de securitate pe care le utilizeaza si pentru care raportul pret - performanta este crucial'', a mai spus presedintele Bitdefender.

Noua versiune de antivirus a fost lansata la nivel international in iunie si pana acum a primit distinctia '“Editors Choice” din partea publicatiei PC Mag (pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013) respectiv “GoldAward” de la TopTenReviews care a plasat produsul pe locul intai in urma testelor efectuate pe 25 de solutii de securitate.

Vor sa atraga clientii de online banking si parintii care vor sa stie ce fac copiii pe internet

''Ne asteptam la o rata mare de adoptie a Bitdefender 2013 in randul utilizatorilor de online banking, datorita noului modul Safepay pentru tranzactii online. O alta categorie pe care mizam o reprezinta familiile, datorita unei nevoi crescute de securitate in randul copiilor care folosesc in mod curent internetul. Parintii sunt din ce in ce mai atenti cu tipul de continut pe care copiii il acceseaza si la interactiunile lor pe retelele sociale'', spune Valentin Jurcut, enterprise sales & services director pentru Romania si Europa Centrala si de Est.

El a mai precizat ca prima parte a acestui an a fost mai buna pentru companie pe piata locala, insa cresterea a venit din zona consumer, segmentul de business inregistrand o scadere.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de aproape 500 de milioane de utilizatori din toata lumea.

Cele mai mari piete sunt China si SUA, potrivit managerului Bitdefender Romania .

Valentin Jurcut a preluat din iunie anul acesta managementul Bitdefender in Romania, dupa ce Razvan Valceanu, cel care a condus operatiunile locale ale companiei in ultimii cinci ani, a preluat segmentul consumatorilor individuali si al companiilor mici si medii din Europa Centrala si de Est, Turcia si Israel. Valceanu a ocupat aceasta functie aproximativ o luna, o luna si jumatate, la finalul lui august anuntand ca a devenit business unit manager pe zona de integrare de sisteme de securitate in cadrul Assa Abloy Romania, filiala uneia dintre cele mai mari companii de solutii de inchidere si deschidere a usilor.

In afara de Romania, Bitdefender mai are birouri in SUA (Florida si California), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri