Companiile din Romania inoveaza in aceleasi domenii in care inoveaza si cele din strainatate, in prezent pe piata locala existand o explozie de firme care dezvolta aplicatii mobile sau aplicatii pentru site-uri de socializare, precum Facebook, a declarat pentru wall-street.ro, Andrei Pitis, cofondator al retelei de business angels pentru start-upurile din tehnologie TechAngels. El va fi prezent pe 25 octombrie la conferinta Inovatia in IT&C: Solutii pentru antreprenori si IMM-uri.

“De asemenea, exista inovatie in zona cloud computing si securitate. As zice ca Romania este cunoscuta pe plan mondial ca inovatoare in zona de securitate, cu BitDefender ca exemplu marcant in ziua de azi si RAV, faimoul exit la Microsoft (n.red. business vandut de Radu Georgescu catre producatorul american de software) de acum cativa ani”, mai spune Pitis.

Oficialul ANIS este si profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti, investitor activ si mentor in mai multe start-upuri, avand experienta de peste 22 de ani in companii de technologie.

De asemenea, de curand a lansat alaturi de Radu Georgescu (fondatorul grupului Gecad) si Bogdan Iordache (cofondator si CEO How to Web si mentor la mai multe acceleratoare de afaceri web din Europa) TechAngels, o retea de business angels pentru start-upurile din tehnologie. Reteaua va face investitii intre 10.000 si 200.000 de euro, corespondente unei evaluari a afacerii de maximum un milion de euro.

Investitorii sunt interesati de domenii precum web, mobile, embeded software, hardware si meditech.

Nu mai conteaza tara din care este un start-up in tehnologie

Andrei Pitis le recomanda romanilor care doresc sa isi infiinteze o afacere in tehnologie sa se indrepte catre domeniul produselor si al serviciilor software.

“Aici deja nu mai conteaza din ce tara este un start-up de tehnologie, atata timp cat are o strategie de a aborda o piata globala. Multi antreprenori romani din domeniul IT/software activeaza in domeniul crearii de software la comanda sau de produse destinate pietei locale. Pentru a patrunde in strainatate, produsul trebuie adaptat cerintelor acelor piete, localizat in limbile respective si promovat in tarile in care se doreste intrarea. Multi intreprinatori nu au capitalul necesar pentru a deschide un birou de vanzari in fiecare tara. Solutii posibile sunt fie sa se asocieze mai multe firme care vand produse complementare, fie sa gaseasca o sursa de finantare, fie sa isi transforme produsul astfel incat sa poata fi cumparat online”, mai spune presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Andrei Pitis va fi prezent joia viitoare, pe 25 octombrie, la conferinta Wall-Street.ro: Inovatia in IT&C: Solutii pentru antreprenori si IMM-uri.

Daca vrei sa afli mai multe despre inovatia in IT-ul romanesc, despre cum poti sa obtii finantare pentru afacerea ta, sa discuti cu cei mai importanti specialisti in IT&C, participa la conferinta Inovatia in IT&C: Solutii pentru antreprenori si IMM-uri!

Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE