Antreprenorii locali din tehnologie pot aplica pana pe 12 decembrie la programul de accelerare Ricap prin care au parte de 6 luni de mentorat cu experti si investitii directe pentru produse tehnologice inovatoare.

Produsele hardware care au la baza o tehnologie, fie ca sunt utilizate in medicina, agricultura, energie, etc, cat si aplicatiile software care rezolva o nevoie a pietei, reprezinta profilul produselor compatibile cu programul RICAP.

Aplicatia se face online pe www.ricap.ro. In urma evaluarii aplicatiilor, vor fi selectati 15 antreprenori care au dezvoltat o tehnologie inovatoare, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic, pe care RICAP ii va sustine sa ajunga cu produsele lor pe piete internationale.

RICAP ofera antreprenorilor in tehnologie 6 luni de mentorat personalizat cu specialisti din Statele Unite si Romania, acces la o retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, workshop-uri si traininguri in vederea dezvoltarii instrumentelor de comercializare, conexiuni importante in industrie, parteneriate pentru dezvoltarea tehnologiei si investitii directe.

5 companii primesc 30.000 de euro

Noutatea acestei editii este componenta de accelerare, care se adreseaza companiilor care au tehnologii mai dezvoltate si sunt mai aproape de piata cu produsele lor. Pentru RICAP Accelerator vor fi selectate maximum 5 companii care vor primi consultanta in vederea pregatirii pentru pitching si investitii si vor primi investitii directe de pana la 30.000 de Euro.
Anul acesta, RICAP propune un program extins: RICAP Academy care se adreseaza antreprenorilor si startup-urilor care au un prototip si doresc sa isi valideze si dezvolte tehnologia si RICAP Accelerator, accelerator in tehnologie adresat companiilor care au deja un produs dezvoltat.

Citeste si:
Dragos Pislaru va fi consilier de stat pe probleme economice
Dragos Pislaru va fi...

Antreprenori ca Sergiu Negut, Dan Mihaescu sau Andrei Pitis fac parte din reteaua de mentori ai programului

Fiecare companie din Academy va avea dedicat un mentor roman cu experienta in zona de business si tehnologie, cum ar fi Sergiu Negut, Dan Mihaescu sau Andrei Pitis si un mentor din Statele Unite pentru a valida si a-si dezvolta tehnologia. De asemenea, vor avea acces la un workshop intensiv in Bucuresti cu speakeri internationali cu privire la comercializarea inovarii, webinarii, industry saloons si, la finalul programului, sesiuni de feedback cu specialisti din Statele Unite si un eveniment tip Demo Day.

Pentru companiile din RICAP Accelerator, programul propunere coaching si consultanta one- on-one pe zona de dezvoltare strategica si atragere de investitii, servicii specializate de suport: juridice, financiare, proprietate intelectuala si marketing, investitii directe de pana la 30.000 de Euro pentru companiile selectate contra equity (7- 10%), spatiu de lucru in Bucuresti, doua vizite de business in Statele Unite pentru conexiuni strategice si pitching si, la finalul programului, un eveniment de pitching in care vor fi invitati investitori si VC.

“Prin componenta de accelerare, ne dorim sa acoperim cat mai bine nevoilor companiilor care intra in program. Or, pe langa know- how de la antreprenori experimentati din Statele Unite si Romania, companiile selectate au acces si la un pachet de finantare de pana la 30.000 de Euro, contra equity – un procent de 7-10% in actionariatul firmei. Desi, in editia aceasta testam componenta de accelerare, planurile noastre sunt sa o dezvoltam, atat din punctul de vedere al finantarii, cat si a serviciilor disponibile” Silvia Ursu, manager comunicare RICAP

Citeste si:
Betfair lanseaza primul program de accelerare corporativa startup-uri
Paddy Power Betfair lanseaza...

RICAP este un proiect aflat la a doua editie si realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA). Acesta este mplementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum arată și ce pot noile flagship-uri Huawei P40: Videografie mobilă
Setari Cookie-uri