Primul film despre Steve Jobs, lansat in aprilie. Cine joaca rolul principal

Un prim film despre viata si cariera lui Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, decedat in urma unui cancer in octombrie 2011, va fi difuzat in cinematografele din America de Nord incepand din luna aprilie, informeaza AFP.

Acest film biografic, in care rolul lui Steve Jobs este interpretat de actorul Ashton Kutcher, va fi proiectat mai intai la sfarsitul lunii ianuarie, in cadrul festivalului Sundance, un eveniment dedicat filmului american independent, afirma compania de distributie Open Road Films.

Cu un scenariu scris de Matt Whiteley si o regie semnata de Joshua Michael Stern, pelicula "jOBS" prezinta 30 de ani din viata cofondatorului companiei Apple, din 1971 pana in anul 2000.

Filmul va fi distribuit in America de Nord de compania Open Road Films, detinuta de lanturile de cinematografe AMC Entertainment si Regal Entertainment.

La randul lor, studiourile Sony Pictures au anuntat ca vor produce un alt film despre viata lui Steve Jobs, pe baza biografiei scrise de Walter Isaacson, care s-a bucurat de un succes urias in librariile americane.

Scenariul acest proiect cinematografic este redactat de Aaron Sorkin, un cineast recompensat cu premiul Oscar pentru scenariul filmului "Reteaua de socializare", o pelicula ce prezinta felul in care a fost creata platforma online Facebook.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

La cateva zile dupa moartea acestuia a fost facuta publica informatia ca Sony Pictures a cumparat drepturile pentru ecranizarea bigrafiei lui Steve Jobs, inainte ca volumul sa fi fost lansat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri