Operatorii telecom vor transmite informatii catre ANCOM pe Internet

Operatorii telecom vor transmite, de la 1 iulie, anumite documente, date sau informatii exclusiv prin intermediul unei aplicatii informatice, utilizand semnatura electronica certificata, conform unui proiect de decizie al autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

"Furnizorii vor transmite ANCOM prin intermediul unei aplicatii informatice datele statistice cu privire la piata de comunicatii, situatiile financiare, raportul anual de utilizare a resurselor de numerotatie, notificarea privind activarea resurselor de numerotatie, lista localitatilor in care se furnizeaza efectiv retele si servicii de comunicatii la puncte fixe, copiile de pe acordurile de acces si de interconectare, cererile privind asigurarea conectarii si accesului la un punct fix, la reteaua publica de telefonie, care nu au putut fi satisfacute in conditii comerciale. De asemenea, in anumite conditii si situatii, furnizorii vor transmite electronic la ANCOM si alte documente si informatii solicitate de catre institutie", se arata intr-un comunicat.

Aceste documente si informatii vor fi transmise exclusiv prin intermediul unei aplicatii informatice, utilizandu-se semnatura electronica certificata, incepand cu 1 iulie pentru majoritatea acestora, respectiv 1 ianuarie 2014 pentru celelalte, scrie Mediafax.

Ofertele comerciale corespunzatoare serviciilor de telefonie la puncte fixe, telefonie la puncte mobile si acces la internet in banda larga pentru realizarea si actualizarea permanenta a comparatorului de tarife se vor transmite electronic, prin intermediul unei alte aplicatii informatice, utilizandu-se de asemenea semnatura electronica certificata.

Persoanele interesate pot formula si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 6 aprilie.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri