Procurorii francezi au inceput o investigatie care vizeaza UBS pentru a clarifica daca grupul bancar elvetian a incercat sa ajute francezi bogati sa evite plata taxelor, potrivit presei internationale, scrie Mediafax.

Procurorii analizeaza daca UBS a incurajat bancheri ai diviziei din Elvetia a gruplui sa convinga clienti francezi sa-si deschidaconturi bancare in Elvetia care le permiteau sa evite plata taxelor, scrie portalul MarketWatch.

Potrivit legii franceze, doar companiile inregistrate local au dreptul sa recruteze clienti in Franta.

Un purtator de cuvant al UBS din Zurich a declarat pentru Wall Sreet Journal ca decizia magistratilor de a pune sub investigatie divizia franceza a UBS este una neasteptata si ar trebui sa fie analizata in contextul unei anchete mai ample.

"UBS Franta isi desfasora activitatea respectand in totalitate legile si reglementarile din Franta. UBS Franta va continua sa coopereze in totalitate cu autoritatile, conform legilor franceze", a spus purtatorul de cuvant.

Guvernul francez a intensificat in ultimii ani eforturile de a combate evaziunea. Anul acesta, un ministru francez a demisionat dupa ce a recunoscut ca a detinut ilegal un cont in Elvetia timp de mai multi ani. Jerome Cahuzac a renuntat in martie la postul de ministru francez al bugetului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si