Guvernul francez intentioneaza sa introduca o lege care sa interzica retailerului online american Amazon sa acorde clientilor din Franta atat discounturi, cat si livrare gratuita pentru carti, scopul masurii fiind de a proteja restul comerciantilor de concurenta neloiala, potrivit New York Times, citat de Mediafax.

Executivul vrea sa identifice momentul potrivit pentru a interzice practica Amazon, despre care vanzatorii francezi de carti afirma ca le ameninta modelul de afaceri, a afirmat ministrul francez al Culturii, Aurelie Filippetti.

"Sunt pentru blocarea posibilitatii de a oferi atat livrare gratuita, cat si un discount de 5%. Avem nevoie de o lege, astfel ca vom identifica un moment potrivit pentru a o introduce", a declarat Filippetti pentru postul francez de televiziune BFM.

Reprezentantii Amazon Franta au refuzat sa comenteze.

Declaratia ministrului Culturii evidentiaza tensiunile dintre guvernul francez si companiile americane active online, precum Amazon siu Google, criticate ca platesc prea putin creatorilor de continut.

Franta, la fel ca alte state europene, interzice retailerilor sa acorde reduceri de pret mai mari de 5% fata de nivelul stabilit de editura. Prin aceasta politica se urmareste protejarea vanzatorilor de carte, care altfel ar fi striviti de marile lanturi de magazine, capabile sa acorde discount-uri mai mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Amazon: Brazilia ar putea trimite armata pentru a stinge incendiile